vidéki lapszemle

Oltatlan tanárért akcióznak Komlón, az állam eladta az egyik legszebb szegedi palotát

Szegeder.hu: Leütve: eladták Szeged egyik legszebb palotáját

Elkelt a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. árverezési oldalán az egykori Európa Szálló épülete – írja a Szegeder. Az 1180 m²-es ház kikiáltási árát pontosan 1 milliárd 578 millió 610 ezer forintban határozták meg, és mivel ugyanennyiért ment el még december 21-én, sejthető, hogy nagy érdeklődés nem volt rá. Az új tulajdonos egyelőre nem ismert, így az sem, milyen tervei vannak az épülettel.

Debreciner.hu: A nap száma: 876 ezer forintért hirdetett Facebookon a debreceni önkormányzat zöld kampányprojektje – három hónap alatt

2021. május 7-én írta meg a lap, hogy a debreceni önkormányzat 2020 szeptembere óta 2,6 millió forintot költött a Future of Debrecenre. Bár a városban zajló, környezetre káros folyamatokkal a lap szerint nem foglalkozik az egyesület, az önkormányzati zöldkampány hirdetési lendülete azóta sem állt le: a Facebook Hirdetéstár adatai szerint 2021. szeptember 27-e és január 2-a között összesen 876 ezer forintot fizettek ki a közösségi médiában látható hirdetésekre. A Hirdetéstár szerint a promóciókat hivatalosan a Future of Debrecen Egyesület fizette, amely honlapja impresszumában még mindig azt szerepelteti, hogy az Debrecen önkormányzatának a tulajdona, a felelős kiadója pedig Papp László (Fidesz) polgármester.

SzabadPécs: Pécsi buszper: tanúként hallgatták ki ma Páva Zsoltot, Pécs korábbi polgármesterét

Megtörtént Páva Zsolt volt pécsi polgármester tanúkénti kihallgatása a Volvo-gate néven elhíresült buszperben. A Szabad Pécs úgy tudja, Páva Zsolt meghallgatása több mint egy órán át tartott. A volt pécsi polgármestert nem nyilvános tárgyaláson, különleges bírói meghallgatáson kérdezték ki.

7300.hu: Petíciót indítottak egy oltatlan tanárért egy komlói iskolában

Aláírásgyűjtésbe kezdett egy komlói szülő, hogy tovább taníthasson gyermekének osztályfőnöke. A testnevelés-biológia szakos tanár nem vette fel az oltást, ezért fizetés nélküli szabadságra küldték. Az aláíró szülők nem érzik úgy, hogy az oltatlan tanár jelenléte veszélyeztetné a gyerekek egészségét, ezért szeretnék, ha újra tanítana. A petíciót az „Oktatásért Felelős Miniszternek, illetve a levél másolatát az igazgató asszonynak és a tankerületnek” szeretnék eljuttatni.

Nyugat.hu: Csicskáztatási ügy Celldömölkön – Úgy tűnik, rámozdult a rendőrség

Néhány nappal ezelőtt telefont kapott a Nyugat.hu szerkesztősége. A lap olvasója arról számolt be, hogy egy tipikus csicskáztatási esetbe botlott bele Celldömölkön. Egy embertelen körülmények között élő, 60 év körüli férfi kért tőle segítséget, mondván, nem bírja magában tartani azt, ami vele történt. A lap közbenjárása után a beszámolók szerint egyenruhások jelentek meg a helyszínen, és láthatóan komolyan nekiálltak az ügy felgöngyölítésének.

Nyitókép: A volt Európa Szálló épülete Szegeden. Fotó: Google Maps

A legkisebb településen is követjük a közpénz útját – önálló közösségi oldalt nyitunk a vidék híreinek! Mostantól az Országszerte Facebook-oldalon megtalálható lesz mindaz, ami a vidéki Magyarországon történik – az Átlátszó riportjain, tényfeltáró, oknyomozó anyagain, a független portálok tudósításain és a civilek bejegyzésein keresztül. Kövess és keress minket, ha úgy érzed, élet a körúton túl is van: a te életed!

Megosztás