felsőoktatás

Breaking: szünet jöhet az SZFE-n?

Újabb elég durva pletykát hallottunk. Állítólag napokon belül szünet jöhet a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, mert továbbra sem megoldott a finanszírozás folytatása. Azt már hónapok óta tudni lehet, hogy a néhány évvel ezelőtti összeg mindössze feléből működik idén az egyetem, de állítólag most annyira kritikus a helyzet, hogy a hónap végén szünet kezdődhet.

Ha újabb infók jutnak el hozzánk, frissítjük a cikket.

[UPDATE 1] Közben egy másik SZFE-s hallgatóval is sikerült beszélni. Ő azt mondja, hogy takarékosan még akár szeptemberig is lehet pénz, és van állami ígéret, hogy visszaadják az elvont támogatás egy részét vagy egészét. Állítólag a filmes tanszék vizsgáira maga Andy Vajna ad támogatást. Azt is sikerült megtudnunk, hogy bár idén valószínűleg nem tervezték új osztály indítását (vártak volna vele egy évet), az állami támogatás miatt szeptembertől indul új osztály.

[UPDATE 2] Úgy tűnik a takarékos működés, amivel szeptemberig ki lehetne húzni a minimális elvárások alatt valósítható meg. Második SZFE-s forrásunkat idézve ,,nincs felszerelés, nincs vécépapír a koliban, rúgják ki a személyzetet, egyre kevésbé szabad használni az épületet már csak a villanyszámla miatt is. Ránk omlik a plafon, nincsenek HD-t lejátszó számítógépek minden teremben, szinte ingyen tanítanak a tanáraink.”
[UPDATE 3] Beszéltünk egy harmadik hallgatóval is. Ő is szeptembert hallotta, mint a pénz elfogyásának várható időpontját. Mindenesetre már túl vannak több tanár elbocsátásán és két szénszüneten. A februári hallgatói tüntetés után a vezetés eredmény nélkül próbált egyeztetni a kormánnyal, de nem volt eredmény. Harmadik forrásunk szerint ,,Szinte nyílt titok, hogy a kormány egy liberális kígyófészeknek tekinti az SZFE-t, ezért biztos vagyok benne, hogy el akarják pusztítani. Már olyat is hallottam, hogy már ki van tervelve, hogy hova leszünk beolvasztva, melyik egyetemre melyik szak…”

Megosztás