vidéki lapszemle

Két nappal az évnyitó előtt zárták be a szegedi iskolát; szúrós gázszag Miskolcon

Szegeder.hu: Törölték a szegedi Wesley-iskolát is

A kormányhivatal visszavonta az intézmény működési engedélyét, az iskolát törölték a magán vagy egyházi fenntartású közoktatási intézmények nyilvántartásából – közölte a Szegederrel a fenntartó, az Iványi Gábor vezette Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség (MET). Így a többségében halmozottan hátrányos helyzetű, sajátos nevelési igényű gyerekek és szüleik számára egy nap maradt, hogy új iskolát keressenek. A döntés 150 családot érint. A Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal közleményben azzal indokolta, hogy az intézmény súlyos közmű- és adótartozásokat halmozott fel, amelyek mértéke meghaladta a törvényben előírt határértéket. Budapesten pár nappal korábban 2 másik MET-intézményt is töröltek.

Nyugat.hu: „Minden nap sírok a gyerekek miatt, hogy mi lehet velük” – Kirúgtak 18 dolgozót a Vas megyei gyermekotthonokból

Összesen 18 dolgozót küldtek el a Vas megyei gyermekotthonokból, mert megtagadták a kifogástalan életvitel vizsgálatot. Az elbocsátottak közül többen megkeresték a Nyugat.hu-t: azt mondták, a kötelező kérdőív pont a szakmaiságot mellőzte. Ehelyett többek között arra is kíváncsiak voltak, hova járnak szórakozni, kivel élnek együtt, és felsoroltatták velük az ingatlanjaikat, ingóságaikat is.

Borsod24.hu: Rendkívüli egyeztetést kezdeményezett a kormányhivatal az elviselhetetlen bűz miatt

Miskolcon sokan szúrós gázszagra panaszkodtak, ami miatt éjjel még az ablakot sem lehetett kinyitni, annyira elviselhetetlen volt. A kormányhivatalhoz több lakossági bejelentés is érkezett, így a hivatal rendkívüli egyeztetést kezdeményezett. Itt kiderült, hogy az azonosított anyag az etántiol, más néven etil-merkaptán, amit szándékosan adagolnak a földgázhoz és a propán-bután gázhoz, hogy a tűz- és robbanásveszélyt megelőzzék. A környezetvédelmi hatósági vizsgálat azonosította a szaghatás forrását, és folyamatban van a tényállás tisztázása – írja a Borsod24.hu.

Debreciner.hu: Mi történik akkukatasztrófa esetén? Miért vonták vissza a fiatalok pályázatát? Az instant erdők most már sétálni is fognak – Közmeghallgatást tartottak Debrecenben

A lakosoknak közel egy órát kellett várniuk arra, hogy kérdéseket tehessenek fel az önkormányzat évi egyetlen olyan közmeghallgatásán, ahol az érintettek személyesen találkozhatnak a döntéshozókkal és a hatóságok képviselőivel. A legtöbb kérdés az akku-gyárakkal kapcsolatban érkezett – számolt be az eseményről a Debreciner.

Szol24.hu: Tovább szárad a Tisza

Egy ideje lehet már arról hallani, mennyire kevés a víz a Tisza közép-magyarországi szakaszán. A meghosszabbított hőségriadóval járó kánikula még rosszabbá tette a helyzetet. A forróság és az aszály komoly változásokat idézett elő, egy hete -267 cm-es vízállást mértek Szolnoknál, augusztus 30-án már -281 centit. Egy Cibakházánál készült videófelvétel mutatja, hogy helyenként a meder gyalogosan is átjárható, bár ezt az örvények és medermélyedések miatt nem ajánlják – hangsúlyozza a Szol24.hu.

Címlapkép:  Iványi Gábor lelkész beszédet mond a Kossuth Lajos téren 2024. február 25-én. MTI/Illyés Tibor

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2