vidéki lapszemle

Egyre többen szorulnak népkonyhára Komlón; bünteti a kormány az ellenzéki városokat

7300.hu: Több mint 300 komlói család szorul rendszeresen népkonyhára

A népkonyhát üzemeltető Palliatív Humán Szolgáltató Központ éves beszámolója szerint a 2023-as évben a népkonyhai szolgáltatásukat több mint 300 család rendszeresen, többen pedig alkalomszerűen vette igénybe Komlón. A népkonyhát többségében középkorú és idős nők látogatták. A szolgáltató szerint a rászorulók száma napról napra nő: a hátrányos helyzetű lakosokon kívül azon kisnyugdíjasoknak is segítség a népkonyha, akik nem tudják kifizetni a szociális étkeztetés díját – írja a 7300-hu a szervezet beszámolójára hivatkozva.

Borsod24.hu: A kormány évek óta forrásmegvonással bünteti Miskolcot és a többi ellenzéki várost

Az önkormányzatok autonómiáját és bevételi forrásait a Covid idején a kormány jelentősen megcsonkította, így egyébként is kevesebb összegből voltak kénytelenek gazdálkodni. 2020-ban lakosonként átlagosan 25 ezer forinttal kevesebb központi támogatásban részesültek az ellenzéki polgármester vezette települések. A Borsod24.hu számításai szerint ebből kiindulva Miskolcot (150 ezer polgárral számolva) cirka 3 milliárd 750 millió forinttal kurtították meg 2020-ban.

Debreciner.hu: „Jön a hurrikán, önök meg süngarázst gyártanak” – Hosszú vita után fogadták el Debrecen új környezetvédelmi programját

Február 22-én tartották Debrecen legutóbbi közgyűlését, ahol a település új környezetvédelmi programjáról is szavaztak – közel két óra vita után. Ahogy arról a Debreciner.hu beszámolt, Papp László polgármester arra a kérdésre, hogy miért hagyták ki az ellenzéki képviselőket és az akkumulátorgyárral foglalkozó szervezeteket a társadalmi egyeztetésből, azt válaszolta, hogy mindenkivel nem tudnak leülni. Gondola Zsolt Zoárd képviselő (Civil Fórum) szerint a környezetvédelmi program a politikai kommunikáció része, és fontos kérdésekre nem ad választ.

Nyugat.hu: Facebook-posztban állt ki a kegyelmi botrányban érintett K. Endre mellett a szombathelyi fideszes képviselő

„Kommentár nélkül” megjegyzéssel posztolt ki egy újságcikket a Facebookon egy nappal Novák Katalin köztársasági elnök lemondása után Horváth Gábor, a Fidesz szombathelyi városi képviselője. A kiposztolt újságcikkben idézett levélben K. Endre, akit egy pedofil-ügyben ítéltek el kényszerítés miatt, azt állította, hogy ártatlan, és „meghurcolása” tönkretette az életét. Amikor a cikket törölték, Horváth egy mentett változatot posztolt újra, és hosszasan vitázott a kommentelőkkel – olvasható a Nyugat.hu cikkében.

Szegeder.hu: Fülöp László műsorvezetőt indítja a Fidesz Szegeden

A Fidesz szegedi szervezetének döntése alapján dr. Fülöp László kommunikációs szakember lesz az önkormányzati választáson a jobboldal polgármesterjelöltje – adta hírül a Szegeder.hu. Fülöp Szegeden végezte tanulmányait, jogi diplomáját is itt szerezte. 1993 óta foglalkozik újságírással, jelenleg kommunikációs tanácsadóként és egy cég kommunikációs vezetőjeként dolgozik. Az egykori tévés személyiséget úgy-ahogy ismerik Szegeden, és bár korábban nem volt aktív a politikában, közösségi oldalán megjelentek olyan képek, ahol fideszes politikusokkal és pártszimpatizánsokkal látható – írja a lap.

A nyitókép illusztráció. Fotó: Az Ökumenikus Segélyszervezet munkatársai által osztott ebédet fogyasztja egy rászoruló Gyulán, a hajléktalanok nappali melegedőjében 2015. december 25-én. MTI Fotó: Rosta Tibor

Megosztás