Heti lapszemle

Szijjártó Pétert 52 TEK-es őrzi évi félmilliárdért, Andy Vajna végrendelete eltűnt

Népszava: Szijjártót ötvenkét fős TEK-es testőrség védi évi félmilliárdért

Szijjártó Péter külügyminiszter egy kormányhatározat alapján állandó védelmet kap tavaly július óta, ám az eddig nem derült ki, hogy a gyakorlatban mit jelent a „személyi biztosítása”. A Terrorelhárítási Központ (TEK) 2018-as költségvetési beszámolójából viszont már kiolvasható, hogy erre a feladatra a TEK 52 státuszt kapott, amit be is töltöttek. 2018 második félévében a Szijjártó védelmével kapcsolatos kiadásokra 504 millió forintot kaptak a terrorelhárítók.

HVG.hu: Eltűnt Andy Vajna eredeti végrendelete, Vajna Tímea 123 millió dollárt örökölt

Több hivatalos dokumentumot is leadtak az elmúlt időszakban a cégbíróságra, amelyek közelebb visznek ahhoz, kié lesz a néhai Andy Vajna vagyona. Mivel Vajna végrendelete eltűnt, az egyetlen örökös az özvegye, Vajna Tímea lett, aki 123 millió 376 ezer dollárt (kb 37,3 milliárd forint) örökölt.

24.hu: Simonka kenőpénzt adott a NAV-eljárás leállításáért, és a felszámolót is lefizette a vád szerint

Az ügyészség szerint 20 millió forintot az Astoriánál adott át Simonka György megbízottja a NAV-vizsgálat leállítása érdekében. De a békési fideszes országgyűlési képviselő nem a megfelelő embert fizette le, így nem sikerült megfékezni az adóhatóság eljárását. Ugyanekkora összeghez jutottak a felszámolók is.

444.hu: Erdélyből hozatta az olcsó krumplit az újbudai önkormányzat a tavalyi vásárra

Szeptemberben a lakosok 300 forintért vehettek 10 kg krumplit Újbudán, ami a piaci ár alig tizede. Ilyen vásárt egyébként minden évben rendeznek a kerületben, tavaly is töredékáron jutottak az itt élők a krumplihoz. Csakhogy ez elég sokba került az adófizetőknek, ráadásul a kereskedő haszna nem is maradt Magyarországon. Ugyanis az önkormányzat összesen 7 millió 920 ezer forintot költött a burgonyára, amit meglepő módon az erdélyi Kovászna megyéből szereztek be.

Index: A berepülő pilóta: Kacsóh Gábor, a Borkai-ügy luxemburgi ügyvédje

Egyre több nagy NER-es üzletben tűnik fel ugyanaz a luxemburgi ügyvéd és adótanácsadó, a magyar származású Kacsóh Gábor. Ilyen a győri Audi-telkek eladása, egy milliárdos mélygarázsos mutyi, a Semjén-vadászatot finanszírozó vállalkozó pénzügyei, illetve a Borkai fiának egymilliós apanázst fizető cég. Portrécikk.

Címlapkép: Szijjártó Péter (fotó: KKM/kormany.hu)

Megosztás