Média

Idén február 26-ig lehet nevezni a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjra

Hetedik alkalommal adják át idén a Szegénységről Méltósággal Sajtódíjat, amelyre a szervezők 2023. február 26-ig várják a pályamunkákat. A díjra a szegénység és a depriváció témakörét feldolgozó anyagokkal lehet pályázni.

Szegénységről Méltósággal Sajtódíj az Európai Szegénységellenes Hálózat tagszervezetei által működtetett kezdeményezés. A díj hazai szervezését a Magyar Szegénységellenes Alapítvány indította útnak 2016-ban, és 2019 óta a szervezeti hátterét az Esély Labor Egyesület biztosítja.

Céljuk olyan újságírói munkák jutalmazása, amelyek a szegénységben és társadalmi kirekesztésben élő emberek helyzetét körültekintéssel, odafigyeléssel, és perspektívát mutatva ábrázolják. A díjjal a tények és a háttér megfelelő felkutatásával, a változtatásra irányuló erőfeszítések bemutatásával, a nehézségeket megélő emberek megszólaltatásával dolgozó megközelítéseket és jó gyakorlatokat szeretnék elismerni.

A nevezési határidő 2023. február 26., a pályázatokat ezen az űrlapon lehet beadni.

Egy pályázó maximum két munkájával pályázhat, de egy médiumtól többen is nevezhetnek. A felhívásra 2022-es magyarországi sajtóorgánumokban, magyar nyelven megjelent és itthoni helyzeteket érintő pályaműveket várnak az alábbi kategóriákban:

  1.  Print, illetve online írott tartalom
  2. Tv vagy videó
  3. Rádió vagy podcast

A beérkezett pályaműveket egy szegénységben élő, vagy szegénységet korábban megtapasztalt érintettekből, aktivistákból álló zsűri értékeli és bírálja el. A díj együttműködő partnerei az ERSTE Stiftung, az Átlátszó és az ELTE BTK Média és Kommunikáció Tanszék.

Megosztás