helyreigazítás

Sajtó-helyreigazítási közlemény

A 2020. szeptember 3. napján „Milliókat bukhatott a Hegyvidéki Önkormányzat egy ingatlanbizniszen, mert csak később jött rá, hogy egy domb túl meredek” címmel megjelent sajtócikkhez kapcsolódóan.

  1. Valótlanul állítottuk, hogy „mindössze 52 millió forint bevétele származhatott a Hegyvidéki Önkormányzatnak” egy (…) telekből”.
  2. Valótlanul állítottuk, hogy „(…) végül 54 millió forint bevétele származott” ezen telek eladásából.
  3. Valótlanul állítottuk többször is, hogy az Önkormányzat ezt a „telket bruttó 148 millióért” adta volna el.

A valóság ezzel szemben az, hogy az Önkormányzat — immáron több mint 14 évvel ezelőtt — 2006. június 15. napján nyílt versenytárgyalás útján értékesítette az ingatlant 178.546.800,- forint bruttó vételárért. A 2006. június 16-án dr. Mitnyan György polgármester és Braun László vevői képviselő által aláírt szerződés alapján a vételár maradéktalanul befolyt az önkormányzat számlájára.

Hamis színben tüntettünk fel való tényeket akkor, amikor azt a látszatot keltettük, hogy a Hegyvidéki önkormányzat a jelenleg 300 millió forintot érő ingatlant 2007-ben áron alul adta el, s hogy az Önkormányzat az ingatlan vételáraként mindössze a piaci ár töredékét kapta. A valóság ezzel szemben az, hogy 2007 és 2020 között jelentős ingatlanpiaci drágulás, illetve általános forgalmi adó növekedés következett be, ezért az ingatlan 2007-es és 2020-as piaci árai egymással nem összehasonlíthatók, az ilyen egy-az-egyben való megfeleltetésük, és abból következtetések levonása hamis, az olvasók számára megtévesztő.

Megosztás