Magyar Kétfarkú Kutya Párt

„Bűnöző, ki kell pofozni!” – Lejárató anyag készült a Kutyapártról Mészáros Lőrinc tévéjében

Miután a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik passzivistája úgy döntött, meghekkeli a felcsúti választásokat, és elindul a vele azonos nevű, ámde a Fidesz által támogatott jelölttel szemben, Mészáros Lőrinc tévéje támadást indított a viccpárt ellen: az Echo TV Híradója azt állítja, az MKKP aktivistái idős embereket becsapva gyűjtenek ajánlásokat a településen. A televízió egy olyan véleményt is bevágott az anyagba, amely szerint „ki kell pofozni az ilyen hülyét”.  Mészáros László az Átlászónak úgy reagált, ő mindenütt elmondta, hogy független jelölt, akit a Kutyapárt támogat.

Képzeljék, kedves olvasók, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt (MKKP) egyik szimpatizánsa olyat tett, ami, bárhogy is nézzük, felháborító: viccet csinált a felcsúti választásokból, ráadásul a Fidesz saját fegyverével.

Az RTL Híradó számolt be róla, hogy az időközi polgármester-választáson két Mészáros László is elindul a mikrotelepülésen. Az egyik Mészáros Lőrinc korábbi polgármester embere, a Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia ügyvezetője, a másik pedig a Magyar Kétfarkú Kutya Párt független támogatottja. 

„Mészáros Lőrinc arra kérte a felcsútiakat, hogy Mészáros Lászlót támogassák az új polgármesterként. Mintha villám csapott volna belém, úgy ért a felismerés, hogy ez csak én lehetek” – mesélte el indulása okait az RTL Híradónak a kutyapárt által támogatott Mészáros László pénteken. 

Bár ezen minden épelméjű szerkesztőség csak nevetne egyet, az Echo Tv Híradójának munkatársai nem így tettek, ehelyett az RTL riportja után két nappal egy komplett, 2,5 perces lejárató anyaggal jelentkeztek.

„Ő Mészáros László, a Kétfarkú Kutya Párt által támogatott független jelölt, aki úgy döntött, a névazonosságot kihasználva elindul a Fidesz jelöltje, egy másik Mészáros László ellen az augusztus 12-ei időközi polgármester-választáson. Több felcsútit is felháborít, hogy a Kutyapárt be akarja csapni őket” – így kezdődik a riport, amelyből később az is kiderül, hogy rafinált csalási technikáival a kutyapárt – meglehetősen aljas módon – éppen a legelesettebb korosztály tagjait célozta meg.

„A viccpárt aktivistái úgy gyűjtenek kopogtatócédulát jelöltjüknek, hogy először főként idős embereket keresnek föl, akiknek csak annyit mondanak, hogy Mészáros László kampányát segítik, de azt elhallgatják, hogy támogatottjuk nem azonos a mindenki által ismert és elismert fideszes polgármester-jelölttel.”

Az anyagban hárman is megszólalnak, egyikük azt rója fel a viccpárt ajánlásgyűjtőjének, hogy vicces.

„Mondta, hogy ő a Kétfarkú Kutyapártnak a tagja, és Pestről jött, ő ilyen aktivista, és akkor kérdeztem, hogy hát milyen céljaik vannak, mit szeretnének csinálni, hát azt mondták, hogy a nagyboltnál a buszmegállóra tetőt. Hát ez egy kicsit vicces, hogy ez az összes céljuk” – nyilatkozta a kitakart arcú nő.

Egy másik interjúalany ennél jóval messzebbre ment. Czagler Zoltán, „a falu egyik legrégebbi lakosa” a következőket mondta el:

„Ha mást nem, ki kell pofozni az ilyen hülyét, hát mit lehet vele csinálni. Ha ennyire gátlástalan, szemét ember, hogy azért akarja, megtévesztéből akar hatalomra jutni, vagy egyáltalán, előnyt szerezni, az egy gazember, az egy bűnöző.”

Az anyag egy igazi csemegével végződik, a riport készítője ugyanis lezárásként a nevét, arcát vállalva mondja bele büszkén a kamerába, hogy mennyire gyáva a kutyapártos ember. 

„Mészáros László, a kutyapárt jelöltje ahhoz elég bátor volt, hogy idejöjjön Felcsútra, és a névazonosságot kihasználva megtévessze az embereket, ahhoz azonban már nem volt elég merész, hogy tiszta vizet öntsön a pohárba, és plakáton mutatkozzon be, hogy valójában ki is ő, és mit ajánl a felcsútiaknak. Ezidáig egyetlen plakátot se helyeztek ki róla itt a faluban! Az Echo Tv Híradóját Ferkó Dániel tudósította Felcsútról.”

Az Echo Tv riportját ezen a linken nézhetik meg.

Megkerestük a kutyapártos Mészáros Lászlót, aki azt mondta, pénteken késő estig és szombaton déltől estig volt Felcsúton gyűjteni pár passzivistával.

„Semmi ellenséges hangulatot nem tapasztaltunk. Kutyás pólóban gyűjtöttem, mindenki azonnal megismerte (kéttenyérnyi kétfarkú a póló elején), és mindenütt elmondtam, hogy független jelölt vagyok, hasonlít a nevünk, engem a Kutyapárt támogat, az alpolgármester a Fidesz jelöltje” – írta kérdésünkre, hozzátéve, hogy őt az Echo Tv az anyag elkészítése előtt nem kereste meg.

Mészáros reagált a plakátos vádra is, mint mondta, a faluban egyelőre senkinek nincs ilyesmije, hiszen a kampány hivatalosan pénteken kezdődik. Megkérdeztük azt is, végül sikerült-e összegyűjteniük az ajánlásokat, erre azt válaszolta, összesen 45 érvényes ajánlás kellett, ők 62 darabot adtak le.

Megosztás