szolgálati közlemény

Ne hagyd, hogy a Facebook elvegye tőled az Átlátszót – itt a megoldás, hogy ne maradj le rólunk

Az Átlátszó olvasóinak jelentős része a Facebookról kattint a cikkeinkre, ám a közösségi oldal hamarosan átalakítja a hírfolyamot, ami nem jó sem nekünk, sem a többi sajtóterméknek. De van megoldás, hogy ne maradj le rólunk: csak néhány kattintás, és továbbra is megjelennek a cikkeink a hírfolyamodban. 

Frissítés (2018. július. 22.): a híroldalak, így az Átlátszó elérése is radikálisan csökkent a Facebookon, ha nem állítod be hogy kíváncsi vagy rá, minimális az esélye hogy elérünk a posztjainkkal.

Mark Zuckerberg, a Facebook főnöke nemrégiben bejelentette, hogy az álhírek terjedésének megakadályozása érdekében változásokat vezetnek be, melyeknek az a lényege, hogy a felhasználók kevesebbet lássanak az általuk kedvelt oldalak bejegyzéseiből, és többet a barátaik posztjaiból.

Az új rendszert ősszel több országban tesztelték, és mindenhol drámaian visszaesett az internetes újságok elérése. Nemsokára ez jön Magyarországon is, de szerencsére van megoldás a cenzor-algoritmus ellen!

Ha nem akarsz lemaradni az Átlátszó Facebook-bejegyzéseiről, két nagyon egyszerű dolgot kell csak tenned:

1., A Facebook kezdőlapján a jobb felső sarokban található kis nyílra kattintva válaszd a „Hírfolyam-beállítások” nevű opciót (ha angolul használod az oldalt: News Feed Preferences), majd a felugró ablakban kattints a legfelsőre, az „Elsőként megjelenők beállítása” sorra (angolul Prioritize Who To See First). Ezután a következő ablakban válaszd az Átlátszót, és végül nyomd meg a „Kész” (Done) gombot!

fb3

 

fb2

 

2. Az Átlátszó Facebook-oldalán a „Követem” (Following) gombra kattintva válaszd a „Megjelenítés elsőként” (See first) opciót.

 

fb1

 

Így már biztosan nem maradsz le a cikkeinkről, de a biztonság kedvéért iratkozz fel a hírlevelünkre is.

A tartalmaink ingyen elérhetőek és szabadon felhasználhatóak, de az Átlátszó csak rád számíthat. Arra, hogy magadénak érzed a kezdeményezésünket, hogy fontosnak tartod, amit csinálunk, és mindezt ki is fejezed azzal, hogy követsz bennünket, és megosztod a cikkeinket, hogy minél többekhez eljussunk.

Csak egy kattintás! Kattints most!

Megosztás