közbeszerzés

Parkolóházat és balett-termet építenek Mészáros Lőrincék

 

1,7 milliárd forintos tendert nyert Győrben a WHB és az Euro Generál Zrt.

Az önkormányzat tulajdonában lévő Győr-Szol Győri Közszolgáltató és Vagyongazdálkodó Zrt. július elején írt ki közbeszerzést az Árpád parkolóház és balett-terem építésére, és november 30-án jelent meg a tender eredménye az EU-s közbeszerzési értesítőben.

Nettó 1,67 milliárd forintos ajánlattal a West Hungária Bau Kft. és az Euro Generál Zrt. (W-E 2017 Konzorcium) nyerte a megbízást, amit Győr cége nettó 1,78 milliárdra becsült.

A számlát az EU fizeti, ugyanis a beruházás a „Kerékpáros és parkolási infrastruktúrafejlesztés Győrben” című TOP-6.4.1-15-GY1-2016-00001 számú európai uniós pályázat keretében valósul meg.

A győri Árpád u. 44. szám alatt a hivatalos tájékoztatás szerint 205 parkolóhely és egy 223 nm-es Balett Stúdió (+ a kapcsolódó kiszolgáló helyiségek, öltözők, fürdők, mosókonyha, stb.) fog létrejönni.

A közbeszerzéseken régóta sikeres WHB tulajdonosa Paár Attila, aki Tiborcz István minisztelnöki vő üzlettársa; az Euro Generál Zrt.-t pedig 2017 tavaszán vásárolta meg a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opimus Group Nyrt., amit augusztusban átneveztek Opus Global Nyrt.-re.

A győri tenderen a WHB-Euro Generál kettősön kívül indult még az FK System Építő Kft., a ZÁÉV, és a Zeron Zrt. is, de érdekes módon mindhárman érvénytelen ajánlatot tettek.

Az eredményközlő dokumentum szerint „Az eljárás során figyelembe vett szociális szempont megnevezése: Hátrányos helyzetű munkavállalók alkalmazása.”, és a nyertesek ajánlatukban 5 fő hátrányos helyzetű munkavállaló alkalmazását írták be. Az is szerepel az iratokban, hogy a WHB és Euro Generál nagyon sok feladatot alvállalkozóval fognak elvégeztetni: bevonják a kivitelezésbe a Struktúra Kft.-t, az Épkar Zrt.-t, és WHB egyik leányvállalatát, a PBE Építő Kft.-t is.

Erdélyi Katalin

Megosztás