közbeszerzés

Négy évig a Valton őrzi az olimpiai központokat

 

Budapesttől Révfülöpön át Szegedig a Valton-Sec Kft. és a Target Group Zrt. emberei látják el a biztonsági feladatokat, és ezért közel 1,7 milliárd forintot fizet a cégeknek a Nemzeti Sportközpontok.

Az állami tulajdonú Nemzeti Sportközpontok (NSK) ezt közli magáról a honlapján:

„A Nemzeti Sportközpontok, vagyis az NSK a magyar sportélet egyik legfontosabb szervezete. Feladata az állami sportlétesítmények, például labdarúgó-stadionok, sportcsarnokok és uszodák fenntartása, üzemeltetése és fejlesztése. Emellett az NSK irányítja a budapesti és vidéki olimpiai központokat, amelyekben a legjobb magyar sportolók felkészülnek a világversenyekre.”

Az NSK a tavalyi év utolsó előtti napján, 2016. december 30.-án írt ki nyílt közbeszerzést az olimpiai központok őrzés-védelmére, valamint azokban/ból a ki- és beléptetés biztosítására.

A tender eredménye 2017. augusztus 12.-én jelent meg az EU-s közbeszerzési értesítőben: az NSK által előzetesen nettó 1,14 milliárd forint értékű munkát nettó 1,68 milliárd forintos ajánlattal a Valton-Sec Kft. és a Target Group Zrt. párosa nyerte.

A szerződést a vizes vb utolsó napjaiban, július 28.-án írták alá a felek, és a megbízás négy évre szól. A helyszínek a Balatoni Olimpiai Központ, a Budapesti Olimpiai Központ (része a Millenáris és a Tüskecsarnok is), a Dunavarsányi Olimpiai Központ, a Nemzeti Úszó és Vízilabda Olimpiai Központ (a Hajós, a Szécsi, a Császár-Komjádi, valamint a Kőér utcai uszoda), a Révfülöpi vitorláskikötő, a Szegedi Olimpiai Központ, és a Tatai Olimpiai Központ.

A hivatalos dokumentum kiemeli, hogy a szerződés időtartama alatt plusz 30 százalékkal növekedhetnek a feladatok, ami valószínűleg áremelkedést von majd maga után.

Alig két hete írtuk meg, hogy a Fidesz kedvenc biztonsági cégeként elhíresült Valton lett az egyik nyertese a Hungarofest 960 millió forintos tenderének, így jövőre is ők biztosítják az állami rendezvényeket.

A 2015-ben bejegyzett Target Group Zrt. tulajdonosa Jenei Barbara, vezérigazgatója pedig dr. Balázs Csaba Róbert. A cég még 2015-ben a hatvani önkormányzattól nyert egy 20 millió forintos megbízást, azóta más közpénzes munkát nem kaptak mostanáig.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás