közbeszerzés

Mészáros Lőrinc testvérétől vesz sószórókat a Magyar Közút 770 millióért

Az Agro-Felcsút Kft. berendezéseivel síkosságmentesítik az utakat az országban.

Az EU-s közbeszerzési értesítő május 24-i számában jelent meg a Mészáros-család újabb üzleti sikere.

A felcsúti polgármester testvérének, Mészáros Jánosnak tulajdonában lévő Agro-Felcsút Kft.-vel nettó 770,2 millió forintos keretszerződést kötött az állami tulajdonú Magyar Közút Zrt., amely előzetesen kicsit olcsóbbra, nettó 755,5 millió forintra becsülte a beruházás értékét.

Az Agro-Felcsút a keretmegállapodás értelmében maximum 85 darab 5 köbméter térfogatú , és maximum 29 darab 7 köbméter térfogatú sószóró berendezést szállít az utakat karbantartó állami cégnek.

A Magyar Közút 2016 novemberében írta ki a nyílt közbeszerzést a sószórók beszerzésére, és Mészáros János cégén kívül még egy ajánlat érkezett a tenderre.

A felcsúti polgármester öccse 2010 végén alapította az Agro-Felcsút Kft.-t, amelynek fő tevékenységi köre a gépjárműalkatrész-kiskereskedelem. A cég árbevétele évről-évre nő, 2015-ben már nettó 855 millió forint volt, a 2016-os adatok még nem elérhetők. Az nemrégiben, a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. beszámolójából kiderült, hogy a Fejér-B.Á.L. építette a nagybácsi cégének új telephelyét.

A 444 még 2015 májusában számolt be arról, hogy az Agro-Felcsút Kft. 8 millió forintért szállított szerszámokat a Várkert Bazárt üzemeltető állami cégnek, a 24.hu pedig 2016 novemberében írta meg, hogy a MÁV 35 millió forintért vett abroncsköpenyeket az Agro-Felcsúttól. A cégnek nincs honlapja, így egyéb referenciamunkáiról nem tudni semmit.

Mészáros János 2015-ben Felcsút alpolgármestereként a német ZDF televíziónak büszkén mesélt a település sikereiről.

Erdélyi Katalin

A cégadatokat az Opten szolgáltatta.

Megosztás