közbeszerzés

Még 83 milliárd az M4-es autópálya utolsó szakaszára

 

A Hódút, a Duna Aszfalt és az A-Híd nyerte a Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. tenderét, melyet a NIF előzetesen 68,6 milliárd forintra becsült. A Közgép sikertelenül pályázott a munkára.

2016 novemberében írtunk arról, hogy az M4-es autópálya Berettyóújfalu–Nagykereki (román országhatár) közötti szakaszának I. ütemére kiírt közbeszerzést nettó 15 milliárd forintos ajánlattal a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. nyerte.

Az EU-s közbeszerzési értesítő 2017. április 22-i számában megjelent eredménytájékoztató szerint az autópályaszakasz II. ütemére kiírt tender győztese szintén a Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft., valamint az A-Híd Zrt.

Az M4-es autópálya Berettyóújfalu–Nagykereki közötti szakaszának II. ütemét nettó 83 milliárd forintért építik a kivitelezők. A NIF előzetesen 14,4 milliárddal olcsóbbra, 68,6 milliárd forintra becsülte a beruházást.

A nyertesekkel április elején kötött szerződést a NIF, a munkálatok előreláthatólag 27 hónapig tartanak majd. A számlát uniós pénzből, egy IKOP-projektból fizeti az állam.

A közbeszerzésre összesen négy ajánlat érkezett, a nyertes kivitelezőkön kívül pályázott még Simicska Lajos Közgép Zrt.-je az olasz ITINERA S.p.A.-val közösen, valamint a Colas Hungária Zrt. a Colas Közlekedésépítési Kft.-vel együtt, továbbá az SDD Konzorcium (Dömper Kft., Subterra-Raab Kft., Pannon-Doprastav Kft.).

Kapcsolódó cikkeink

Blöffölt a Közbeszerzési Hatóság az M4-es autópálya-építés körül feltárt jogsértésekről

Százmilliárdos útépítési megbízást nyert Mészáros Lőrinc üzlettársának cége

A 83 milliárd forintos munkát elnyerő Duna Aszfalt Kft. tulajdonosa Szíjj László. A cégben 2015 nyaráig tulajdonos volt Varga Károly is, aki Mészáros Lőrinc üzlettársa a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben és a CLH Klímaszerviz Kft.-ben is.

A Hódút Kft. sokáig a Duna Aszfalt, vagyis Szíjj és Varga közös érdekeltsége volt, 2015 nyara óta azonban a cég fő tulajdonosa a Varga többségi tulajdonában lévő Magyar Vakond Kft.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

Megosztás