közbeszerzés

Százmilliárdos útépítési megbízást nyert Mészáros Lőrinc üzlettársának cége

A Hódút Kft. és a Duna Aszfalt Kft. építi az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt és Kondoros közötti szakaszának két részét.

 

Hirdetés

800x600_Januar2

 

A Nemzeti Infrastruktúrafejlesztő (NIF) Zrt. 2016 május végén írt ki nyílt közbeszerzést az M44-es gyorsforgalmi út Tiszakürt-Kondoros közötti szakaszának kivitelezésére, az eljárás eredménye pedig január 14-én jelent meg az uniós értesítőben.

A hirdetmény szerint az összesen 61,4 kilométer hosszú út nettó 145,77 milliárd forintba fog kerülni, vagyis kilométerenként nagyjából 2,3 milliárdba.

A 20,5 km-es I. útszakaszt 56,5 milliárd forintért a Duna Aszfalt Kft. és a Hódút Kft. építi, és szintén ők a kivitelezői a 20,4 km hosszú III. útszakasznak is, nettó 45,2 milliárd forintért.

A 20,5 km-es II. útszakaszt 43,9 milliárd forintért az EuroAszfalt Kft., a Swietelsky Magyarország Kft., a Soltút Kft. és az A-Híd Zrt. építi.

A felcsúti polgármester cégeivel gyakran együtt dolgozó Duna Aszfalt Kft. évek óta sorra nyeri az állami tendereket, 2017 januárjában már 153 milliárd forint értékű megbízásnál tart. Csupán néhány napja számoltunk be arról, hogy nettó 52,14 milliárdért a Duna Aszfalt Kft. és az EuroAszfalt Kft. kivitelezésében készül el az M4-es gyorsforgalmi út M0 és Cegléd közötti szakaszának egyik része is.

A Hódút Kft. a Magyar Vakond Kft.-n keresztül Varga Károly tulajdonában van, aki Mészáros Lőrinc tulajdonostársa a CLH Klímaszervíz Kft.-ben és a CLH Hűtés- és Klímatechnikai Kft.-ben is. A Magyar Vakond Kft. január elején nyert egy nettó 4,859 milliárd forintos tendert: a Tivadari híd környezetének építési munkáit fogja végezni a Tiszánál.

Erdélyi Katalin

A céginformációt az Opten szolgáltatta.

Januári előfizetési akció!

Januárban minden huszadik régi és új előfizetőnket megajándékozzuk egy Átlátszós pólóval. Részletek itt.

Megosztás