közbeszerzés

Újabb 3,5 milliárd forint a Budai Vár átépítésére

Újabb 3,5 milliárdos megbízást kapott a West Bau Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt.: nemcsak a lovardát, hanem a Főőrség épületét és a Stöckl-lépcsőt is ők építik a Várban.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Épp megírtuk, hogy a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. a West Bau Hungária Kft.-t és a Laki Épületszobrász Zrt.-t bízta meg nettó 3,479 milliárd forintért, hogy építsék újjá a királyi lovardát a Budai Vár területén található Csikós udvarban.

A cikk megjelenése után megjelent az EU-s közbeszerzési értesítőben egy újabb, az előzőhöz nagyon hasonló hirdetmény. Szintén augusztus 15-én, szintén a a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft., szintén a West Bau Hungária Kft.-t és a Laki Épületszobrász Zrt.-t bízta meg egy másik munkával is. Ez egyébként nem volt nehéz, mert a nyílt tenderre csak ők adtak be ajánlatot.

A két cég nettó 3,449 milliárd forintért építi újjá a Budai Várban a Főőrség épületét és a Stöckl-lépcsőt.

Vagyis a Nemzeti Hauszmann-terv keretében elköltött állami pénzből 7 milliárd forintot kapott egy nap alatt a West Bau és a Laki Épületszobrász.

A közbeszerzés kiírása szerint a Főőrség alapterülete nettó 1 243 négyzetméter lesz, mínusz második, és padlásszinttel, valamint egy 224,95 négyzetméteres kiállítótérrel együtt. A beruházás keretében telepítenek továbbá két kisteher-felvonót is, a Stöckl-lépcső újjáépítéséhez pedig 141,8 köbméter követ fognak felhasználni a nyertes cégek, amelyek sok feladatot alvállalkozók bevonásával fognak elvégezni.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal!
Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás