közbeszerzés

3,5 milliárd forintért épül lovarda a Várban

A kivitelező a West Bau Hungária Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. lesz.

 

tudta_elofizetok

Előfizetőket keresünk – támogasd a független tényfeltáró újságírást havi 1000 forinttal!

 

Az EU-s közbeszerzési értesítő legfrissebb számában megjelent eredménytájékoztató szerint a Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. augusztus 15-én kötött szerződést a kivitelezőkkel.

A West Bau Hungária Kft. és a Laki Épületszobrász Zrt. nettó 3,479 milliárd forintért építi újjá a királyi lovardát a Budai Vár területén található Csikós udvarban.

A lovarda alapterülete 1 912 négyzetméter lesz, és az építkezés keretén belül a nyertes cégek talajszilárdítási és közműkiváltási munkákat is fognak végezni. A Nemzeti Hauszmann terv keretében készülő beruházást teljes egészében a költségvetésből finanszírozza az állam, a munkálatok előreláthatólag 400 napig, vagyis kicsit több mint egy évig fognak tartani.

A nyílt közbeszerzésre az eredménytájékoztató szerint összesen négyen tettek ajánlatot, de a megrendelő Budavári Ingatlanfejlesztő és Üzemeltető Nonprofit Kft. csak a két nyertes nevét hozta nyilvánosságra.

A győri West Bau Kft.-ról többször írtunk már korábban: ez a cég építi többek között a Nemzeti Lovardát is 2,5 milliárd forintért, a dunakeszi iskolát 3 milliárdért, de a fertődi kastély felújításánál, a Várkert Bazár rekonstrukciójánál és a stadionépítéseknél is találkozhattunk a nevével.

A Laki Épületszobrász Zrt. korábban részt vett a Keleti Pályaudvar Lotz Csarnokának, a Vígszínház, a Szépművészeti Múzeum és a keszthelyi Festetics-kastély felújításában is, legutóbb pedig a Fekete György-féle Magyar Művészeti Akadémia bízta meg őket a Hild-villa rekonstrukciójával 824 millió forintért.

Erdélyi Katalin

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd az Átlátszó munkáját havi 1000 forinttal! Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás