Cikkek

L. Simon László kiforgatta az örökségéből – állítja a fideszes politikus fivére

A múlt héten volt az első tárgyalása annak a polgári pernek, amit L. Simon László fideszes politikus ellen indított a saját testvére. Simon Gábor azt állítja, hogy bátyja, az Országgyűlés Kulturális- és Sajtóbizottságának elnöke, a budai Várkert és a fertődi Esterházy-kastély felújításáért felelős kormánybiztos, az NKA alelnöke kiforgatta őt a családi örökségükből, így az agárdi családi birtokból szerinte neki járó részt most peres úton próbálja visszaszerezni. Videóinterjú.

Fivére állítása szerint a KIM korábbi államtitkára, Gál András Levente ügyvédi irodája segített L. Simon Lászlónak abban, hogy egyedüli tulajdonosává válhasson az egyebek mellett egy szőlősbirtokból és egy panzióból álló, általa több százmillió forint értékűre becsült családi vagyonnak apjuk halála után. Korábbi cikkünkben már beszámoltunk arról, hogy Simonék családi cége, a Simon és Simon Kft. közvetett offshore tulajdonba került pár éve.

Simon Gábor azt mondja, ő teljesen megbízott bátyjában az osztozkodás során, mindent aláírt amit bátyja elé rakott, és a testvére kihasználta ezt, nem a szóbeli megállapodásuknak megfelelően készültek a szerződések. A fideszes politikus öccse nem érti, hogyan szerepelhet az aláírása olyan dokumentumokon is, amelyek keletkezésekor éppen külföldön volt. Állítása szerint soha nem találkozott azzal az ügyvédnővel, aki az általa aláírt papírok egy részét ellenjegyezte.

Szerettük volna L. Simon Lászlót is megkérdezni, de ő azt a választ küldte, hogy a családi életével kapcsolatos ügyekről nem kíván nyilatkozni. Gál András Levente az ügyvédi titoktartásra hivatkozva utasította el megkeresésünket. Ugyanerre hivatkozva tagadta meg kérdéseink megválaszolását az L. Simon László és testvére között kötött szerződéseket ügyvédként ellenjegyző Fodor Mónika is, aki korábban Gál András Leventével dolgozott együtt. Az április 16-i bírósági tárgyaláson az L. Simon Lászlót képviselő ügyvéd zárt tárgyalás elrendelését kérte.

L. Simon László kiforgatta az örökségéből – állítja a fideszes politikus fivére from atlatszo.hu on Vimeo.

Horn Gabriella – Halász Áron

 

Megosztás