Cikkek

Horváth: A zöld dossziét akarták a rendőrök – videóinterjú

Csütörtök reggel fél nyolc körül négy nyomozó kereste fel lakásán Horváth Andrást, a NAV-botrány kirobbantóját, és házkutatást tartottak nála. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei a Közép-Magyarországi Regionális Adóigazgatóság főigazgatójának feljelentése nyomán jártak el, jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsítják a volt NAV dolgozót, és olyan iratokat kerestek a lakásán, amelyek a hivatali működésével összefüggésben adótitkot képezhetnek – nyilatkozta Horváth az Átlátszónak.

A parlamenti meghallgatásán bemutatott zöld dossziét kifejezetten kérték és azt is elvitték. Ebben olyan cégek nevei és adószámai szerepeltek, amelyek áfát csalhattak. Horváth azt mondja, nem volt mindenről másolat amit a rendőrök elvittek, de bizonyos iratokat a lakásán kívül is biztonságba helyezett, mert számított arra hogy vegzálhatják.

„Számíthattam arra hogy akár ilyen irányú támadás is érhet a hatalom részéről, megtettem a szükséges lépéseket, hogy meg tudjam védeni magam. (…) A lelkiismeretem teljesen tiszta, ezért felháborított ez az eljárás. Felháborít, hogy engem próbálnak bűnözőnek beállítani, ahelyett hogy a korrupciós ügyben vizsgálódnának. Nem gondoltam volna, hogy a hatalom ilyen módon próbál meg engem, és azokat az embereket is megfélemlíteni, akik a jövőben esetleg korrupciós ügyekkel a nyilvánosság elé lépnének.” – nyilatkozta Horváth az Átlátszónak. Nézd meg a videóinterjúnkat!

Horváth: A zöld dossziét akarták a rendőrök from atlatszo.hu on Vimeo.

Korábbi cikkeink a NAV-botrányról

A nemzetközi cégek egy bonyolult csalási szerkezet részévé válnak

Áfacsalás miatti nyomozás egy CBA-közeli cég ellen – a jéghegy csúcsa?

Horváth egy éve üzent Lázárnak és Cséfalvaynak – közöljük a levelét

Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát – újabb ex-adóellenőr beszélt

Eltűnő milliárdok – a magyar állam legnagyobb adósai

Horváth András már két éve milliárdos számlagyárakra figyelmeztette a Fideszt

Horváth András: a pártok a korrupciót védik (video)

NAV: Érdemi vizsgálat helyett megfélemlítés

Horváth András: Az adócsaló hálózatok elleni fellépés helyzete Magyarországon

Betelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot (video)

 

Megosztás