médiaszereplés

Az üresen álló kiskunhalasi járványkórházról beszélt Segesvári Csaba a Klubrádióban

2021 novemberében 33 beteget ápoltak a 150 főre méretezett kiskunhalasi járványkórházban, ami 2021 december óta üres. A Kiskunhalasi Semmelweis Kórház közadatigénylésünkre nem csak a 2021-ben ápolt betegek számát, hanem a rezsikiadásokat is közölte. Az épület, ahogy megírtuk, 5 milliárd forintba került, a konténerkórházat a kormányközeli ZÁÉV és a WHB építette fel. Az üresen álló épületekről és a dolgozók erőfeszítéseiről is beszélt Segesvári Csaba a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

2021 novembere után a járványkórház nem kezelt beteget a kishalasi járványkórház, ez derült ki közadatigénylésünkből. A rezsikiadások viszont maradtak, még ha azok jelentősen csökkentek is.

Míg 2021-ben 79,8 millió forint volt a villanyszámla, azaz havi 6,65 millió forint, addig 2022 első félévére ez 32 millió forintra csökkent, vagyis havi 5,3 millió forintra. Úgy, hogy beteg 2021 decembere óta nem volt. Azért a villanyszámlát kértük a kórháztól, mert a konténereket hőszivattyúkkal fűtötték, elektromos árammal, gáz nem volt.

5,3 milliós a havi rezsije a kiskunhalasi járványkórház egy éve üres épületegyüttesének | atlatszo.hu

2021 novembere után a járványkórház nem kezelt beteget, a rezsikiadások viszont maradtak, még ha azok jelentősen csökkentek is. Míg 2021-ben 79,8 millió forint volt a villanyszámla, azaz havi 6,65 millió forint, addig 2022 első félévére ez 32 millió forintra csökkent, azaz havi 5,3 millió forintra. Úgy, hogy beteg 2021 decembere óta nem volt.

A kapott adatokról cikkünk szerzője, Seegesvári Csaba a Klubrádió Reggeli gyors című műsorának 2023. január 3-i adásában beszélt. Kollégánk azt is elmondta, hogy a kiskunhalasi járványkórház dolgozói saját eljárásukkal sokat tettek a koronavírusos betegekért, az oda épített intézmény a dolgozók nélkül mit sem ért.

 

A járványkórház 2021-es újranyitását is az emberhiány határozta meg, ezért is állhat üresen – ami jól mutatja a hazai egészségügy helyzetét. Vagyis szakemberek nélkül semmit sem ért az 5 milliárdból felhúzott intézményegyüttes.

Megosztás