médiaszereplés

Az Amerikából érkező kampánypénzekről beszélt Sarkadi Nagy Márton a SpiritFM-en

Ligeti Miklós (Transparency International), Deák Dániel (XXI. Század Intézet) és Bana Tibor (Mindenki Magyarországa Mozgalom) mellett újságírónk a Nagykép című műsorban volt Hont András házigazda vendége. A terítéken a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, a Datadat-cégcsoporthoz és az Ezalényeg kiadójához a legutóbbi kampányidőszakban az Egyesült Államokból érkező pénzek szerepeltek.

Egy titkosítás alól feloldott nemzetbiztonsági prezentáció szerint az Amerikai Egyesült Államokban bejegyzett Action for Democracy szervezettől akkori áron mintegy kilencmillió dollár került az idei kampányidőszak idején a Mindenki Magyarországa Mozgalomhoz, a Datadat-cégcsoporthoz és az Ezalényeg kiadójához.

Az egykori baloldali prominensekhez kötődő Datadat-cégcsoport és az Ezalényeg működéséről közel három éve először kollégánk, Sarkadi Nagy Márton írt az Átlátszón, ezért volt a műsor rendszeres házigazdájának, Hont Andrásnak a vendége a SpiritFM rádió Nagykép című műsorának múlt pénteki adásában, amelyben a témáról beszélgettek. Hont egyébként szintén az Átlátszó kollégája.

A teljes adást itt lehet visszahallgatni:

 

A műsorban Hont és Sarkadi Nagy mellett Ligeti Miklós (Transparency International), Deák Dániel (XXI. Század Intézet) és Bana Tibor (Mindenki Magyarországa Mozgalom) próbáltak válaszokat találni a támogatással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Megosztás