médiaszereplés

Oltáspolitika, földárverések, „boltmutyi” – a Flaszterben járt munkatársunk

Az Átlátszó szerkesztő-újságírója, Katus Eszter meghívást kapott a Magyar Hang Flaszter című műsorába, ahol Dévényi Istvánnal és Tompos Ádámmal, a Magyar Hang újságíróival beszélgetett többek között arról, hogyan kerültek néhány családhoz, külföldi érdekeltségekhez a magyar termőföldek, miért ellentmondásos a kormány oltáspolitikája és hova vezet mindez, illetve, hogy mennyiben hasonlít a vidéki kisboltok újranyitása a trafikmutyihoz.

A polgári Magyar Hang hetilap tavaly döntött úgy, hogy nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett. Így havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikáljuk az újságban az általunk feltárt ügyeket.

A Magyar Hang legfrissebb számában arról írunk, hogy bár Magyarország leggazdagabb emberei (köztük Mészáros Lőrinc) fejlesztenek birtokokat az Alcsútdoboz melletti Göböljárás közelében, az ott lakó, szegénységben élő közösség ebből csak annyit kap, hogy a lakásaik környékét szinte teljesen elzárják kerítésekkel. Van, akinek a kertje, másoknak a lakása eshet áldozatul az egykori állami gazdaságban folyó bekerítésnek. Beszámoltunk arról is, hogyan pereltük ki a védettségi igazolványok árát, és hogy milyen fontos geológiai vizsgálatok maradnak el a paksi talajkitermeléskor. A 2006-os őszi eseményeknek két teljes oldalt szántunk, és azt is megírtuk, mennyire lehetnek életképesek az államilag támogatott kisboltok.

A Flaszter 160. adásában téma volt továbbá, hogyan kerültek néhány családhoz, külföldi érdekeltségekhez a magyar termőföldek, miért ellentmondásos a kormány oltáspolitikája, és hova vezet mindez, illetve hogy mennyiben hasonlít a vidéki kisboltok újranyitása a trafikmutyihoz.

A teljes műsor itt visszanézhető:

Megosztás