PODCAST

Erdélyi Katalin is szerepel a Mérték Médiaműhely újságírókat bemutató podcast-sorozatában

A Mérték Médiaműhely podcast-sorozat formájában ismerteti meg a magyar média egy-egy meghatározó újságíró szereplőjét az olvasókkal. A sorozatban az Átlátszó főszerkesztő-helyettesével is készült egy interjú, amelyben a munkájáról, annak örömeiről, nehézségeiről és legemlékezetesebb pillanatairól beszélt.

A Mérték Médiaműhely szerint a dezinformációk és a propaganda világában az újságíróknak a saját és szakmájuk hitelességéért minden eddiginél jobban meg kell dolgozniuk. A hosszútávú hitelesség megőrzése rendkívül fontos feladat a demokrácia gondozásának tekintetében, és a Mérték szerint a személyiség a hitelesség fontos tényezője. Úgy gondolják, hogy ha az olvasóközönség megismer néhány újságírót, az befolyásolhatja cikkeik és beszámolóik értékelését, és újra lendületet adhat az újságírói hitelességbe vetett bizalom növekedésének.

Ennek érdekében a Mérték Médiaelemző Műhely újságíró-portrésorozat formájában, podcast-interjúkban ismerteti meg a magyar média egy-egy meghatározó újságíró szereplőjét az olvasókkal. Interjút készítettek Panyi Szabolccsal (Direkt36), Neuberger Eszterrel (444, ex-Abcúg), Ács Dániellel (444), György Zsomborral (a Magyar Hang főszerkesztője), Szigeti Péterrel (a 24.hu digitális lapigazgatója), Dull Szabolccsal (a Telex társfőszerkesztője), Stumpf Andrással (a Válasz Online alapító szerkesztője), Boros Krisztinával (a Házon kívül műsorvezetője), Veiszer Alindával (televíziós szerkesztő, műsorvezető) és Erdélyi Katalinnal, az Átlátszó főszerkesztő-helyettesével.

Kollégánkkal Gödri Rita beszélgetett tavasszal, a bő 30 perces felvétel pedig október közepén jelent meg a többi újságíró-interjúval együtt. Gödri kérdéseire válaszolva Erdélyi mesélt arról, hogy mikor és miért lett újságíró, mik voltak a legemlékezetesebb cikkei, mivel jár a főszerkesztő-helyettesi pozíció, miért jó közérdekű adatokat igényelni a KiMiTud segítségével, milyen eredményeket ért el az Átlátszó az elmúlt 10 évben, és megköszönte olvasóink SZJA 1% vagy havi utalás formájában érkező anyagi támogatását.

Címlapkép: A podcasthoz fotó alapján készült grafika Erdélyi Katalinról, Elekes Réka alkotása

Megosztás