médiaszereplés

A Magyar Hang újságíróival beszélgetett kollégánk, Katus Eszter a Flaszter című műsorban

Katus Eszter, az Átlátszó szerkesztő-újságírója meghívást kapott a Magyar Hang hetilap Flaszter című műsorába. Kollégánk R. Kiss Kornéliával és Dévényi Istvánnal, a Magyar Hang újságíróival többek között arról beszélgetett, milyen hatásai lehetnek a névtelen adományozás részbeni tiltásának, kinek és hogyan szól a kormány legújabb, emotikonos plakátkampánya, miről árulkodott Orbán Viktor újságvásárló akciója, és hogy miért érdekes egy komposztáló, ami végül nem épült meg Pátyon.

Nemcsak az olvasók, de gyakran maguk a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, valamint a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják.

Ezen próbál változtatni a polgári Magyar Hang hetilap, amikor úgy döntött, nyomtatott példányaiban helyet ad más médiumok anyagainak is. Egyik szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett, és havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikálja az általunk feltárt ügyeket.

Együttműködés: mostantól a nyomtatott Magyar Hang mellékleteként is megjelenik az Átlátszó

Nemcsak az olvasók, de gyakran a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják. Ezen próbálunk most változtatni. A Magyar Hang ezentúl havonta egyszer kiad egy mellékletet, amely a legjobban sikerült Átlátszó-cikkek válogatását tartalmazza. Az első szám már kapható az újságárusoknál.

A Magyar Hang legfrisebb számában arról írunk, miért kapott egymilliós büntetést és eltiltást a gödi Samsung-gyár, hogyan gyarapodott 1,4 milliárdos irodaházzal a kormányközeli Alapjogokért Központ, milyen külföldi fantomideológiák mentén mossa össze a melegeket és a pedofilokat a Fidesz, hogyan akadályozta meg a pátyi jegyző, hogy eladjanak egy területet Soltész Miklós államtitkár fiának, mennyibe kerülhet az az óra, amit Habony Árpád viselt vitorlázás közben, és bemutattuk, hogyan bontják le az utolsó cölöpházat a Fertő tónál, hogy a helyén milliárdos turisztikai attrakció épülhessen.

A Flaszter 143. adásában téma volt, vajon Orbán Viktor látogatása az újságosnál mennyiben bizonyítja, hogy Magyarországon van szabad sajtó (vagy sajtószabadság vagy információszabadság), és hogy milyen céllal született törvény arról, hogy a civil szervezeteknek 500 ezer forint felett közzé kell tenniük az adományozó nevét. Emellett a legújabb plakátkampány is szóba került, valamint az, hogy milyen sérüléseket okoz az emberi kapcsolatokban a kormány állandó háborús retorikája.

A teljes adás itt visszanézhető:

Flaszter 143. – Orbán Viktor újságot vett

A Flaszter 2021. július 8-i adása. Hölgykoszorúban a műsorvezető: Dévényi István ezúttal Katus Eszterrel, az Átlátszó újságírójával, illetve R. Kiss Kornéliá…

 

Ha már egyszer itt vagy…
Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás