médiaszereplés

A tihanyi lápba tervezett luxushotelről beszélt kollégánk a Klubrádióban

A tihanyi önkormányzat eladott egy lápos, fákkal borított területet, ahova a beruházó egy medencés luxusszállót akar építeni. Az erről szóló cikkünk szerzője, Zsilák Szilvia a Klubrádió reggeli műsorának pénteki adásában ismertette az ügy részleteit.

Nélküled nincsenek fontos sztorik – adód 1 százalékát ajánld fel az Átlátszónak!

Tihanyban már a mocsár sincs biztonságban a beruházóktól ezzel a megállapítással indul az a cikkünk, amely arról szól, hogy a tihanyi önkormányzat egy lápos, fákkal borított területet is beáldozott a profit érdekében. A Balaton-parti ingatlant 746 millió forintért értékesítette. A medencés luxusszálló kedvéért a helyi építési szabályzatot (HÉSZ) is módosította a polgármester, de már egy újabb módosítás van napirenden: a szomszédos, önkormányzati tulajdonú lápot arra szeretnék használni, hogy a vendégek közvetlenül le tudjanak sétálni a Balaton-partra.

A polgármester támogatja, hogy a „kaotikus állapotú” kisnádast rendbe hozzák, a helyiek szerint viszont a háborítatlan nádasban semmi „revitalizálandó” nincs. A fás telekre évekig hordták az aszfaltot, a hatásvizsgálat szerint a „köves talajt” a terep feltöltésére fogják használni, azonban a beruházó azt állítja, elszállíttatja az építési hulladékot.

Cikkünk szerzője, Zsilák Szilvia a Klubrádió Reggeli Gyors című műsorának pénteki adásában beszélgetett az ügy részleteiről a műsorvezetővel. A felvétel itt visszahallgatható:

Megosztás