médiaszereplés

Katus Eszter a Magyar Hang Flaszter című műsorában vendégeskedett

A Magyar Hang hetilap Flaszter című műsorába kapott meghívást Katus Eszter, az Átlátszó újságírója, az Országszerte rovat szerkesztője. Dévényi Istvánnal és Grimm Balázssal többek között arról beszélgettek, miért probléma, ha nincsenek követhető adatok a járvány terjedéséről, belefér-e egy tévés műsorba, hogy vulgáris szavakkal illessenek egy képviselőt, és milyen problémák merülnek fel az ország első atomtemetőjével kapcsolatban. 

Támogatási kampány

Nemcsak az olvasók, de gyakran a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják. Ezen próbál változtatni a polgári Magyar Hang hetilap, amely úgy döntött, nyomtatott példányaiban is helyet ad más médiumok anyagainak.

Első szövetségesük oknyomozó portálunk, az Átlátszó lett, amely havonta egyszer, egy négyoldalas mellékletben publikálja az általa feltárt ügyeket.

Az első ilyen számban, amely november 13-án jelent meg, többek között arról számoltunk be, mennyibe kerül az adófizetőknek az új Bozsik Aréna, hogyan adott el áron alul értékes ingatlanokat Kaposvár és Törökbálint, hogyan próbálják ellehetleníteni az új, független mártélyi polgármester munkáját, vagy, hogy ki jár jól és ki jár nagyon rosszul az állam szociális tüzelő programjában vásárolt barnakőszénnel.

Együttműködés: mostantól a nyomtatott Magyar Hang mellékleteként is megjelenik az Átlátszó

Nemcsak az olvasók, de gyakran a sajtóorgánumok is buborékba zárják magukat: csak a saját olvasóikkal-támogatóikkal kommunikálnak és állnak kapcsolatban, és a tartalmakat is elsősorban nekik gyártják. Ezen próbálunk most változtatni. A Magyar Hang ezentúl havonta egyszer kiad egy mellékletet, amely a legjobban sikerült Átlátszó-cikkek válogatását tartalmazza. Az első szám már kapható az újságárusoknál.

A második mellékletben (december 11.) pedig arról írtunk, hogyan van jelen a NER a járványban, miért kezdtek november közepén valutavásárlásba az emberek, hogyan dózeroltak le egy 180 éves, védettség alatt álló épületet Ferencvárosban, hányszor használja propagandára a koronavírus tájékoztató oldalt a kormány, miért nem bírja az egészségyügyi ellátórendszer a második hullámot, és hogy milyen problémákkal kell szembenéznie az államnak az ország első atomtemetőjével kapcsolatban.

Erről, a járványhelyzetről, a Sajtóklub című műsorról, a csoporthoz tartozásról, a vírussal kapcsolatos adatok hiányáról, és a radioaktívhulladék-tárolókról is szó esett a közel negyven perces műsorban.

A teljes beszélgetés itt visszahallgatható:

Flaszter 115. – Polgári ronda nőzés

A Flaszter december 10-i adása. Dévényi István a mostani adásban Katus Eszterrel, az Átlátszó újságírójával és Grimm Balázzsal, a Magyar Hang riporterével be…

 

Megosztás