médiaszereplés

A NER-kedvenc luxusjárművekről beszélt munkatársunk a Klubrádióban

A már Orbán Viktort is szállító 17 milliárd forint értékű osztrák magánrepülőgép és a Szíjj László tulajdonában lévő 7 milliárd forintos máltai luxusjacht útjai idény nyáron is gyakran keresztezték egymást közkedvelt üdülőhelyeken. A részletekről Erdélyi Katalin beszélgetett hétfőn a műsorvezetővel a Klubrádió esti műsorában.

 

A SAJTÓSZABADSÁG NEM CSAK A HATALOMTÓL, TŐLED IS FÜGG – MUTATJUK, MENNYIBE KERÜL AZ ÁTLÁTSZÓ

Az Átlátszó ingyen van, de nem ingyen készül: idén még 3345 előfizetőre lenne szükségünk. Fektess be te is a tényfeltáró újságírásba!

Augusztus közepén munkatársunk, Németh Dániel lefotózta Szijjártó Péter külügyminisztert a máltai zászló alatt hajózó, ám a kormányközeli Szíjj László magyar üzletember tulajdonában lévő, Lady MRD nevű luxusjacht fedélzetén.

Mivel a jacht tavaly és tavalyelőtt is gyakran „találkozott” különböző horvát üdülőhelyeken az Orbán Viktor, Mészáros Lőrinc és Szíjj által is használt, de ismeretlen tulajdonosú, 17 milliárd forint értékű, osztrák bejegyzésű magánrepülőgéppel, az OE-LEM-mel, megnéztük, hogy idén nyáron melyik jármű merre járt.

A NER prominensei által kultivált két luxusjármű, a Bombardier Global 6000-es magánrepülőgép és a Benetti Crystal luxusjacht útjai az előző évekhez hasonlóan idén nyáron is sok egyezést mutatnak: a magánrepülő többször ment éppen akkor pont oda, ahol a luxusjacht tartózkodott.

 

Nyáron féltucatszor találkoztak az Adrián a NER luxusjárművei, mutatjuk az útvonalakat

A kijárási korlátozások feloldása után az osztrák bejegyzésű, 17 milliárd forint értékű, OE-LEM lajstromjelű privát jet idén nyáron is Budapest és a tengerpart között ingázott, ahol a 7 milliárd forint értékű, Máltán bejegyzett, Lady MRD nevű hajóval többször jártak ugyanakkor ugyanott – ahogyan tavaly és tavalyelőtt is.

Cikkünk szerzője, Erdélyi Katalin a részletekről a Klubrádió Esti Gyors című műsorában beszélgetett a műsorvezetővel hétfő este. A felvétel itt visszahallgatható:

Támogatási kampány – fizess elő az Átlátszóra, kattints ide a támogatási lehetőségekért! Ha olvasóink 1 százaléka rendszeresen küldene havi ezer forintot, többet nem kellene pénzt kérnünk.

Megosztás