médiaszereplés

Kolléganőnk a Klubrádióban is beszélt Szíjj László luxusjachtjairól és offshore cégéről

Az RTL Klub Híradója után a Klubrádió is beszámolt cikkünkről, amelyben feltártuk, hogy egy máltai offshore cégen keresztül Szíjj László a tulajdonosa annak a két luxusjachtnak, amelyen ő és Mészáros Lőrinc is utaztak az elmúlt években az Adrián. Munkatársunk, Horn Gabriella nyilatkozott a részletekről a rádió reggeli műsorában.

Néhány napja mutattuk be, hogy – egy pénzmosás elleni uniós direktívának, és a 2017 októberében meggyilkolt máltai újságírónő, Daphne Caurana Galizia emlékére létrehozott újságíró-alapítványnak (The Daphne Caruana Galizia Foundation) köszönhetően – sikerült megtudnunk, ki a tulajdonosa annak a máltai offshore cégnek, amely a Lady Mrd és az Artemy nevű luxusjachtokat birtokolja.

Ez az a két hajó, amin Mészáros Lőrinc is pihent korábban az Adrián, 2018-ban pedig drónvideót készítettünk arról, hogy Mészáros üzlettársa, Szíjj László társaságában egy kormánybiztos, és Homolya Róbert MÁV-elnök is a Lady Mrd fedélzetén utazott a horvát vizeken.

A két luxusjachtot tulajdonló máltai offshore cég tulajdonosa nem más, mint az előbb említett Szíjj László, aki a Forbes legutóbbi gazdaglistája szerint a 4. leggazdagabb magyar. Ez egyébként nem is csoda annak fényében, hogy építőipari cége, a Duna Aszfalt Kft. az elmúlt években folyamatosan nyeri a milliárdos értékű közbeszerzéseket.

Horn Gabriella kolléganőnk a részletekről a Klubrádió reggeli műsorának hétfői adásában beszélt, a felvétel itt visszahallgatható.

Címlapkép: Homolya Róbert MÁV-elnök, Kovács Ernő kormánybiztos, és Szíjj László a Lady Mrd fedélzetén Opatijában 2018. augusztus 16-án. (fotó: Átlátszó / Németh Dániel)

Ha már egyszer itt vagy…Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás