médiaszereplés

Sipos Zoltán a Partizánban nyilatkozott az Orbán-kormány határon túli sportakadémiáiról

Trianon 100. évfordulója kapcsán a Partizán azt járta körül, hogy a magyar állam támogatásával megvalósuló határon túli sportakadémiákkal az Orbán-kormánynak szándékában állhat-e valami jelképes területvisszafoglalás. A NER és a szomszédos országokba áramló focipénzek kapcsolatáról szóló beszélgetés során Gulyás Márton vendége Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője, Mélyi József művészettörténész, valamint Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély alapító-szerkesztője volt.

A kvázi online-tévéként működő Partizán-csatorna június 2-i műsorában Trianon 100. évfordulója kapcsán foglalkozott a 2010 óta Magyarország határain kívülre áramló magyar állami sporttámogatásokkal.

Gulyás Márton műsorvezető három vendégével járta körül a témát:

  • Pető Péter, a 24.hu főszerkesztője,
  • Mélyi József művészettörténész,
  • Sipos Zoltán, az Átlátszó Erdély alapító-szerkesztője voltak a beszélgetőtársai.

A közel egy órás műsor a Partizán oldalán és itt is visszanézhető:

Korábban több cikkben is foglalkoztunk már a határon túli sportakadémiákkal, melyekre többmilliárd forint magyar közpénzt költött az Orbán-kormány.

 

Megszereztük, feldolgoztuk és nyilvánosságra hozzuk a határon túli fociakadémiák támogatásáról szóló szerződéseket

Magyarországon olyan ütemben nőnek ki a földből az újabbnál újabb stadionok, hogy a focirajongók is alig tudják követni, milyen új létesítménynek kellene örülniük éppen.

Ha már egyszer itt vagy… Az Átlátszó nonprofit szervezet: cikkeink ingyen is olvashatóak, nincsenek állami hirdetések, és nem politikusok fizetik a számláinkat. Ez teszi lehetővé, hogy szabadon írhassunk a valóságról. Ha fontosnak tartod a független, tényfeltáró újságírás fennmaradását, támogasd a szerkesztőség munkáját egyszeri adománnyal, vagy havi előfizetéssel. Kattints ide a támogatási lehetőségekért!

Megosztás