médiaszereplés

A cseh miniszterelnök korrupciós ügyéről, és a prágai tüntetésről nyilatkozott kollégánk a Klubrádiónak

Csehorszának vissza kell fizetnie mintegy 5,68 milliárd forintnak megfelelő koronát az Európai Uniónak, mert jogtalanul vette fel az összeget támogatásként. Emiatt múlt héten több mint százezer tüntető követelte Andrej Babiš cseh miniszterelnök és kormánya lemondását Prágában. Az ügyről és a tüntetésről Bőtös Botond nyilatkozott a Klubrádiónak.

Az Európai Bizottság Jogi Szolgálatának nemrég nyilvánosságra hozott határozata megállapította, hogy Andrej Babiš cseh miniszterelnök befektetési alapokon keresztül irányítja cégeit, ezért politikai és gazdasági tevékenysége összeférhetetlen. Csehorszának vissza kell fizetnie mintegy 5,68 milliárd forintnak megfelelő koronát az Európai Uniónak, mert jogtalanul vette fel azt az összeget támogatásként.

A korrupciós ügyről Prágában élő kollégánk, Bőtös Botond nyilatkozott a Klubrádió reggeli műsorában június 4-én.

A botrány miatt a  rendszerváltás óta nem látott tömeg, 100 ezernél több ember követelte Andrej Babiš cseh miniszterelnök és kormánya lemondását a prágai Vencel téren. Bőtös Botond a tüntetésről a Klubrádió Esti Gyors című műsorában beszélgetett a műsorvezetővel június 5-én.

Címlapkép: Az Andrej Babiš cseh miniszterelnök elleni demonstráció a Vencel-téren álló egyik ház tetejéről 2019 június 4-én. (Fotó: aktualne.cz)

Megosztás