médiaszereplés

Az RTL Klub Híradónak és a Klubrádiónak is nyilatkoztunk a sorosozós kormánykampányok költségéről

Több hónapnyi munkával összesítettük, hogy a kormány 2017-ben 12,3 milliárd forintot költött a Soros-ellenes hirdetésekre. Munkatársunk a Klubrádiónak és az RTL Klub híradójának is nyilatkozott az Átlátszó által közzétett adatokról.

Február másodikán jelent meg a cikkünk arról, hogy a kormány 2017-ben több részletben összesen nettó 12,3 milliárd forint értékben rendelt hirdetéseket az első és második nemzeti konzultációhoz kapcsolódóan.

Az összeg majdnem harmada, közel 4 milliárd forint Mészáros Lőrinc médiacégeihez került, de más NER-közeli vállalkozók is jól jártak a propagandakampányokkal. Mészáros Lőrinc, Tombor András, Andy Vajna, Rákosi Tamás és Habony Árpád médiacégeinél landolt a bő 12 milliárd forint közel 70 százaléka.

Tavaly 12 milliárdot költött sorosozós reklámkampányokra a kormány

A Klubrádió „A lényeg – Krónika délben” c. műsora foglalkozott a témával, és az Átlátszó munkatársa, az összesítést készítő Erdélyi Katalin elmondta a cikkben szereplő legfontosabb adatokat.

Az adás itt meghallgatható (2:10-től 4:10-ig).

Az RTL Klub Híradója február 3-án foglalkozott a kormány és a Fidesz kampányaival, és ebben bemutatták az Átlátszó által közzétett számokat is a tavalyi sorosozós kampányokról.

Munkatársunk elmondta, hogy nehéz volt megszerezni az információkat: öt részletben kértük ki a közérdekű adatokat, amikért a Rogán Antal által vezetett Miniszterelnöki Kabinetiroda összesen 114 ezer forint költségtérítést kért tőlünk, és sok esetben alig olvasható formában küldték meg a dokumentumokat.

 

 

Megosztás