Adatviz

Infografika: mától így néz ki a kormánypárti média tulajdonosi szerkezete

A mai nappal 476 médiacím vándorolt át az új, kormányközeli médiakonglomerátumba, a Közép-európai Sajtó- és Média Alapítványba. Mutatjuk, hogyan. 

A mai napon két lépcsőben jelentették be, hogy előbb Mészáros Lőrinc megvásárolta Heinrich Pecina osztrák „üzletember”, Puch László „szocialista”, „baloldali” „üzletember”, továbbá Andy Vajna filmügyi kormánybiztos és Liszkay Gábor kormányközeli jogász médiaérdekeltségeit.

Majd majdnem ugyanazzal a lendülettel azt is bejelentették, hogy Mészáros Lőrinc az egész mai napig összeszedett médiaportfolióját átadja a nemrég alapított Közép-európai Sajtó és Média Alapítványnak, mely alapítvány aztán bejelentette, hogy többek közt az Echo TV, a Figyelő, a 888.hu és a Lokál, a Ripost és az Origo tulajdonosai is felajánlották részleges vagy teljes megvételre a médiaérdekeltségeiket.

Ezzel nem pusztán Magyarország, hanem talán egész Európa legnagyobb médiacége jöhet létre, amely a mai nappal 476 médiacímet adhat ki (pontosabban, ha lezárultak a tárgyalások és az átadás-átvételi folyamatok). Mutatjuk is egy infografikán.

Ehhez persze még hozzá kell járulnia a Gazdasági Versenyhivatalnak és a Médiahatóságnak is. 😀

Bátorfy Attila

Megosztás