Uncategorized

Érdekel az adatújságírás? Jelentkezz a Független Médiaközpont pályázatára!

Ha szívesen foglalkozol közélettel, az adatsorok böngészése és feldolgozása sem áll tőled távol, valamint 30 év alatti egyetemista, főiskolás vagy újságíró vagy, akkor a Fiatal Adatújságíró-pályázat neked szól.

 

tamogatoi_rontgen_jav2

 

Az Adattal az újságírásért-projekt keretében első ízben ítélik oda Magyarországon a Fiatal Adatújságíró-díjat. A díjra minden 30 év alatti diák és újságíró pályázhat bármilyen országos vagy helyi témában, legyen az politikai, gazdasági, kulturális, sport, tudományos vagy egyéb. A pályázónak részletesen be kell mutatnia a témajavaslatot, a feldolgozás választott módszertanát és eszközeit, valamint ütemezési tervét. A bírálat egyik fontos szempontja, hogy a benyújtott pályamű önálló, már megkezdett kutatáson alapuló, eredeti téma feldolgozására vonatkozzon.

A határidőre beérkezett pályázatokat háromtagú, adatújságírókból álló zsűri bírálja el. A nyertes pályamű készítője díjazásban részesül 400 euró értékben, emellett lehetőséget kap arra, hogy témajavaslata megvalósításán szerkesztőségi műhelyben dolgozzon, története pedig 2016 során megjelenjen. A zsűri különdíjat és más elismerést is odaítélhet a sikeres pályázóknak.

A legjobb pályamű készítője elnyeri a Fiatal Adatújságíró-díjat, és egyúttal lehetőséget kap arra, hogy projektje megvalósításán szerkesztőségekkel, újságírókkal együtt dolgozzon. Pályázati határidő: 2016. április 30. (szombat) 24:00. Pályázni a letölthető adatlap benyújtásával lehet a [email protected] email címen. A pályázattal kapcsolatban további információ ugyanezen az email címen kérhető.

A díjkiosztó ünnepséget a Független Médiaközpont 2016. májusban tartja egy adatújságírói program keretében.

Az Adattal az újságírásért című projekt az Asimov Alapítvány, a Független Médiaközpont és a Google programja. A projekt részeként az ELTE BTK MMI Média és Kommunikáció Tanszékén és a PTE BTK Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszékén adatújságírás órákra kerül sor a tavaszi félévben, amelyeket elismert magyar és külföldi szakértők tartanak.

Ha tetszett a cikk

Előfizetőket keresünk – támogasd a munkánkat havi 1000 forinttal!

Adj 1%-ot az Átlátszónak, hogy megtudd, mire megy el az adód 99%-a!

Függetlenségünk záloga a közösségi finanszírozás.

Megosztás