vidéki lapszemle

Felfüggesztették a CATL-gyár engedélye elleni pert; megugrott Veszprém iparűzési adóbevétele

Debreciner.hu: Felfüggesztették a debreceni CATL-akkumulátorgyár engedélye elleni bírósági eljárást

A Debreceni Törvényszék felfüggesztette a bírósági eljárást a Debrecen déli gazdasági övezetében épülő CATL-akkumulátorgyár környezethasználati engedélye elleni perben – értesült a Debreciner. A bíróság a döntést azzal indokolta, hogy az alperesi érdekelt CATL kérvényezte a környezethasználati engedélyének módosítását a megyei kormányhivatalnál, a változtatások pedig érintik az érvényben lévő engedély perben támadott részeit. Az akkugyár engedélye ellen közel másfél éve indult bírósági eljárás.

Szegeder.hu: Újra elmocsarasodhat a gyálai Holt-Tisza, nem elég magas a vízszint

Hiába tisztították meg milliárdokból, újra elmocsarasodhat Szegeden a gyálai Holt-Tisza. A gondokat az okozza, hogy a Bodobács utcánál túlságosan alacsony a part, ezért az előzetesen tervezett vízszint részben elönthetné az utcát, emiatt nem lehet a holtágban megfelelően pótolni a vizet – írja a Szegeder a Telex információ alapján.

KecsUP.hu: Újabb postahivatalok kerültek lakat alá, jellemzően kisebb falvakban

Majd 100 postahivatal bezárásáról döntött a Magyar Posta, így augusztus elsejétől számos postai dolgozó veszíti el a munkáját. Az ország távoli pontjain lévő, jellemzően 1500 fő alatti kistelepülések érintettek. A posta nem tartotta fontosnak, hogy tájékoztatást adjon a lépésről, így pontos lista sincs, csupán egy Facebook-csoportból lehet tájékozódni – számolt be a hírről a KecsUP.hu a 24.hu cikkére hivatkozva.

Nyugat.hu: Iparűzési adó bevételek a nyugat-dunántúli városokban – Zalaegerszeg jön fel, mint a talajvíz, de nem ez a nagy meglepetés

Ha iparűzési adó bevételekről van szó, akkor Győr vezető szerepe nem kétséges a Nyugat-Dunántúlon, de mögötte már nagy könyöklés. A Nyugat.hu gyűjtése szerint Zalaegerszegen az állami nagyberuházások most kezdik éreztetni hatásukat, Veszprém pedig meghökkentően nagyot ugrott előre, minden bizonnyal az európai kulturális fővárosi rang miatt. Szombathely 28 százalékos (1,6 milliárd forintos) növekedést produkált egy év alatt, de Sopronnak is jól sikerült 2023.

Szol24.hu: A NER-rel üzletel a MÁV, a szolnoki járműjavító is érintett

Nettó 24,7 milliárd forint értékű szerződést kötött a MÁV a szolnoki telephelyű MÁV Vagon Járműjavító Kft.-vel két tételben. A megállapodás idén áprilisban lépett életbe és 2038 végéig érvényes. A Szol24.hu a Magyar Hang után azt írja, a járműjavító korábban 100 százalékban a MÁV tulajdonában állt, ám a közelmúltban a NER-közeli Magyar Vagon Befektetési Vagyonkezelő Zrt. többségi tulajdonába került. A céget Szalay-Bobrovniczky Kristóf jelenlegi honvédelmi miniszter alapította, jelenleg a Solva II. Magántőkealap birtokában van a tulajdon. A Forbes szerint ennek a magántőkealapnak a vagyonát a Gran Private Equity kezeli, ami történetesen Hernádi Zsolt Mol-vezér érdekeltsége.

Nyitókép: CATL-reklám. Forrás: catl.com 

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42

  • ikon

    Kriptovalutával

    Küldd az adományod erre a címre: commerce.coinbase.com/checkout/3705feb7-b5a9-4ee4-b8b5-4ee9daf170a2