Horváth: A zöld dossziét akarták a rendőrök – videóinterjú

horvath5

Csütörtök reggel fél nyolc körül négy nyomozó kereste fel lakásán Horváth Andrást, a NAV-botrány kirobbantóját, és házkutatást tartottak nála. A Nemzeti Nyomozó Iroda emberei a Közép-Magyarországi Regionális Adóigazgatóság főigazgatójának feljelentése nyomán jártak el, jogosulatlan adatkezeléssel gyanúsítják a volt NAV dolgozót, és olyan iratokat kerestek a lakásán, amelyek a hivatali működésével összefüggésben adótitkot képezhetnek – nyilatkozta Horváth az Átlátszónak.

A parlamenti meghallgatásán bemutatott zöld dossziét kifejezetten kérték és azt is elvitték. Ebben olyan cégek nevei és adószámai szerepeltek, amelyek áfát csalhattak. Horváth azt mondja, nem volt mindenről másolat amit a rendőrök elvittek, de bizonyos iratokat a lakásán kívül is biztonságba helyezett, mert számított arra hogy vegzálhatják.

“Számíthattam arra hogy akár ilyen irányú támadás is érhet a hatalom részéről, megtettem a szükséges lépéseket, hogy meg tudjam védeni magam. (…) A lelkiismeretem teljesen tiszta, ezért felháborított ez az eljárás. Felháborít, hogy engem próbálnak bűnözőnek beállítani, ahelyett hogy a korrupciós ügyben vizsgálódnának. Nem gondoltam volna, hogy a hatalom ilyen módon próbál meg engem, és azokat az embereket is megfélemlíteni, akik a jövőben esetleg korrupciós ügyekkel a nyilvánosság elé lépnének.” – nyilatkozta Horváth az Átlátszónak. Nézd meg a videóinterjúnkat!

Horváth: A zöld dossziét akarták a rendőrök from atlatszo.hu on Vimeo.

Korábbi cikkeink a NAV-botrányról

A nemzetközi cégek egy bonyolult csalási szerkezet részévé válnak

Áfacsalás miatti nyomozás egy CBA-közeli cég ellen – a jéghegy csúcsa?

Horváth egy éve üzent Lázárnak és Cséfalvaynak – közöljük a levelét

Kormányrendelettel szüntették meg a NAV elitcsapatát – újabb ex-adóellenőr beszélt

Eltűnő milliárdok – a magyar állam legnagyobb adósai

Horváth András már két éve milliárdos számlagyárakra figyelmeztette a Fideszt

Horváth András: a pártok a korrupciót védik (video)

NAV: Érdemi vizsgálat helyett megfélemlítés

Horváth András: Az adócsaló hálózatok elleni fellépés helyzete Magyarországon

Betelt a pohár egy adóellenőrnél, feljelentette a NAV-ot (video)

 

Share on Facebook0Share on Google+0Tweet about this on Twitter0Share on Tumblr0
 • dóttir
 • Balázs Csordás

  Nem csodálkoznék, ha szegény Horváth Andrást egy szép nap elütné egy mérgezett autó…

 • Tamás Csacsicska

  Horváth András kérjen politikai menedékjogot az USA-tól. Fontos, hogy elinduljon az eljárás, mert az bizonyos mértékű államközi védelmet jelent a számára. Nem lehet kétséges, hogy bármelyik amerikai bevándorlási bíró kedvezően fogja elbírálni az ügyét!

  Kertész Ákos után ez lenne a második olyan eset, amikor egy Uniós állampolgár menedékjogot kér egy Európán kívüli államtól: tehát deklarálja, hogy az Unió képtelen megvédeni az állampolgárát saját tagállamától. Ez – bármilyen hihetetlenül hangzik – nagy szégyen az Uniónak és alighanem be fog lépni az ügybe. Orbán nagyon kellemetlen helyzetbe kerül, ha egyszerre állítja őt a szőnyeg szélére az USA és az Unió. Mindkét ország eléggé ki van akadva rá, alighanem csak az alkalomra várnak.

  Horváth Andrásnak pedig személyes biztonságát szolgálná nemcsak a hazai, hanem a nemzetközi nyilvánosság is. A szükséges affidavit-ot szívesen megküldöm neki az
  atlatszo.hu postáján keresztül.

 • Lüszi Asztro

  Kedves András!
  Szeretném ha tudná, bármi is történik Önnel, hozzánk jöhet. Vagy ide is hozhat dossziékat nyugodtan. Nem félünk a rendőröktől.
  Szeretném ha tudná, ez az állapot már nem tart sokáig. Önnel vagyunk. Ha önt becsuknák, a cellája elé vonulunk tüntetni. Egyébként meg elmegyünk szavazni.
  Vesszen a mostani hatalom! Olllá!

  • Sal Ely

   ollálá!

 • Sal Ely

  Néhány hajórakomány tea érkezik hamarosan.
  Valakit érdekel?

 • törzsmókus

  az véletlenül sem merül fel senkiben, hogy a rendőrök-nyomozók _tényleg körmére néznek_ a zöld dossziéban szereplő cégeknek?

  • Sal Ely

   nem, de ettől függetlenül mégis jót fogunk tudni nevetni akkor amikor kiderül, hogy nem