vidéki lapszemle

30 focipálya méretű lesz egyetlen CATL épület, új párt alakult Márki-Zay Péter vezetésével

Debreciner.hu: 30 futballpálya nagyságú lesz a Debrecenben mellé engedélyt kapott kínai akkugyár első ütemének cellagyártó épülete

Megkapta az építési engedélyt a kínai CATL debreceni akkumulátorgyára, illetve annak első üteme – adta hírül a Debreciner. Az engedélyező dokumentumból kiderül, hogy a felhúzandó épületek közül a legnagyobb a cellagyártó lesz, amelynek hasznos belterülete 209 519,98 négyzetméter, vagyis 21 hektár. A debreceni Nagyerdei Stadion futballpályája 105 méter hosszú és 68 méter széles, vagyis közel 30 ilyen alapterületű pálya férne be a CATL debreceni akkugyára első ütemének gyárépületébe.

SzabadPécs.hu: Nem örülnek Péterffyék a Pécs Pride… időpontjának

A Szabad Pécs írta meg, hogy idén is lesz Pécs Pride Felvonulás, méghozzá szeptember 23-án. A pécsi városvezetés ezután azonban sajtóközleményt adott ki, amelyben arra kérték a szervezőket, hogy – más, „nagy hagyománnyal bíró” pécsi rendezvény miatt – ne a tervezett napon tartsák meg a felvonulást. Az önkormányzat állítása szerint ők csak sajtóból értesültek az időpontról.

Nyugat.hu: Újabb feljelentés a szombathelyi választási csalás ügyében

A Nyugat.hu arról számolt be, hogy 300 ezer forint pénzbüntetést szabott ki a Szombathelyi Törvényszék az egyik volt képviselőjelöltre, aki a tavalyi országgyűlési választásokon indult Vas megye 1. választókerületében, azaz Szombathelyen. A Gődény-féle párt országgyűlési képviselőjelöltje volt érintett. Czeglédy Csaba szombathelyi városi képviselő szerint azonban nem magányos elkövetőről van szó, ezért feljelentést tett, amely alapján el is indult egy újabb eljárás.

Kapos-t.hu: Megy a kavarás a Deseda kemping körül: bár elvileg van egy érvényes szerződés 2028-ig Mészáros Lőrinccel, most mégis bérlőt keresnek…

2018-ban, éppen öt éve futott végig a teljes országos médián, hogy a már régóta romokban heverő Deseda kempingre tíz éves bérleti szerződést kötött Kaposvár önkormányzata és a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Balatontourist Camping Kft. A létesítményre azóta többször is kiírtak közbeszerzési eljárást, egyelőre kevés eredménnyel. Most azonban kiderült, hogy új bérlőt keresnek a kempingre, Szita Károly szerint ugyanis a korábbi bérleti szerződés lejárt – írja a Kapost-t.

Szegeder.hu: Két térségi politikussal az elnökségben megalakult a Mindenki Magyarországa Néppárt

Megalakult a Mindenki Magyarországa Néppárt – olvasható a Szegeder.hu-n. A Parlament előtt tartott sajtótájékoztatón Márki-Zay Péter, a párt alapító elnöke azt mondta, hogy öt olyan téma van, amely megkülönbözteti őket a többi párttól. Az egyik, hogy a néppárt a rendszer ellenzéke és nem a része. A párt alapítói között van még Bana Tibor egykori jobbikos Vas megyei politikus és Molnár Róbert.

Nyitókép: A debreceni Nagyerdei Stadion 2023. május 10-én. MTI/Czeglédi Zsolt. A CATL cellagyártó épülete 30-szor ekkora lesz.

Megosztás