vidéki lapszemle

Vádat emeltek egy szegedi képviselő ellen, érzékeny adatokat tett közzé egy lap

Kecsup.hu: Ellenzéki képviselő érzékeny személyes adatát hozta nyilvánosságra egy kecskeméti propagandista

A kecskeméti március 15-i ünnepségen a kormánypárti Keol.hu nyilvánosságra hozott egy lefotózott üzenetet egy ellenzéki képviselő telefonjából. Ebben Siposné Bodrozsán Alexandra önkormányzati képviselő a saját egészségügyi állapotáról írt a képviselőtársainak. Az ünnepségről tudósító cikkből végül törölték ezt a részt és a képet, illetve elnézést kértek, így a képviselő nem tesz feljelentést – írja a KecsUP.hu.

Debreciner.hu: Meggyilkolt DKV, darabra számolt külföldiek, Joe Biden, a diktátor – Nagy viták voltak a debreceni közgyűlésben

Március 23-án a megyeházán tartották Debrecen közgyűlését, ahol a Debreciner szerint az akkumulátorgyárról, a közösségi közlekedésről, valamint arról is szólt a diskurzus, át kell-e adnia a városnak a saját tulajdonát ingyen az egyházaknak, ha ezt törvény írja elő. Balázs Ákos zöldügyi alpolgármester az ülésen hitet tett a folyamatos növekedés mellett. Leszavazták a DK ingyenes közösségi közlekedésről szóló módosítóját.

Nyugat.hu: Hiába tervezte az állam, egy nap alatt fújták le a velemi gyermekotthon tervét

2021 októberében az állami Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság kérelmet nyújtott be a velemi képviselő-testülethez, hogy az egyik ingatlant nyilvánítsák kiemelt fejlesztési területté a településrendezési tervben. Az épületbe a kőszegi gyermekotthonból magatartás- és beilleszkedési zavaros állami gondozásban lévő fiatalokat akartak költöztetni – emlékeztet a Nyugat.hu. Bár úgy tűnt, ebből végül semmi sem lesz, a napokban robbant a hír, hogy mégis. Ráadásul a jogszabályok változása miatt most már a helyi képviselő-testület hozzájárulása sem kellett volna. Egy nappa később azonban a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság közölte, lemondanak a velemi gyermekotthonról.

Atádhír.hu: Két év után sem kapott üzemeltetési engedélyt a Claessens víztározója

Még 2021 márciusában tudatta a Claessens Group, hogy 12 hektáros, 600 ezer köbméter kapacitású víztározót és komplett öntözőrendszert alakít ki, amely a többletcsapadékot hasznosítja. Amikor elkezdték feltölteni a víztározót, kiderült, hogy ehhez vizet vettek ki a Babócsai-Rinya medréből. A cég szerint a próbaüzem során a tározót 40%-ig töltötték fel, azt azonban továbbra sem tudni, hogy több mint két év után miért nem kapott még üzemeltetési engedélyt a jánosmajori víztározó – olvasható az Atádhír.hu-n.

Szegeder.hu: Újabb vádemelés történt Szabó Bálint ellen, mert a budai Várban dulakodott a rendőrökkel

A Szegeder beszámolója szerint közúti veszélyeztetés és hivatalos személy elleni erőszak miatt vádat emeltek Szabó Bálint, letartóztatásban lévő szegedi önkormányzati képviselő ellen, erről a Központi Nyomozó Főügyészség tájékoztatta pénteken az MTI-t. Az ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy – a büntetlen, de jelenleg több büntetőeljárás hatálya alatt álló – önkormányzati képviselőt a Pesti Központi Kerületi Bíróság halmazati büntetésül ítélje felfüggesztett börtönbüntetésre és tiltsa el a járművezetéstől.

Nyitókép: Szabó Bálint egy rendőrségi intézkedés során. Fotó: Youtube

Megosztás