vidéki lapszemle

Bánki perli Hadházyt, penészes tápszert kaphatott egy beteg Szombathelyen

Debreciner.hu: Benyújtotta a debreceni akkumulátorgyárral kapcsolatos helyi népszavazási kérdéseit az LMP

Murguly Mátyás, az LMP debreceni politikusa bejelentette, hogy benyújtották a kínai CATL óriásvállalatnak a város déli ipari parkjába tervezett akkumulátorgyárával kapcsolatos helyi népszavazási kérdéseiket. Murguly Mátyás elmondta, azért adták be ezeket a kérdéseket, mert szerintük Debrecen adottságai nem megfelelők az akkumulátorgyártásra, a város környezete kiszáradó tendenciát mutat, a talajvíz szintje folyamatosan csökken. „Ha nagy vízigényű ipart telepítünk ide, az fel tudja gyorsítani a város kiszáradását” – idézte a lap a politikust.

SzabadPécs.hu: Vádlottak padjára kívánta Bánki Eriket Hadházy Ákos, a fideszes politikus beperelte

Megkezdődött Budapesten az a bírósági per, amelyet Bánki Erik indított Hadházy Ákos ellen. A fideszes országgyűlési képviselő szerint ugyanis a független, ellenzéki országgyűlési képviselő nagy nyilvánosság előtt terjesztett róla hazugságokat, s ezzel megsértette a jó hírnevét. Hadházy többek közt azt írta, hogy Bánkinak a vádlottak padján lenne a helye az elhíresült pécsi buszbeszerzés miatt.

Nyugat.hu: „Gyorsan cseréljük ki, nehogy a főorvos észrevegye” – olvasónk szerint penészes tápszert kapott a hozzátartozója

A szombathelyi kórházban történt az eset, fotókat és videót is kapott róla a lap. A beteg hozzátartozója írásban tett panaszt, amire a kórház egyelőre nem reagált, sem olvasónak, sem a Nyugat.hu-nak.

KecsUP.hu: Kecskeméti közgyűlés Horthy képpel, ellenzéki kivonulással

A Városháza dísztermében ülésezett a kecskeméti közgyűlés. A felújított díszteremben nem volt eltakarva egy Horthy Miklóst ábrázoló falfestmény (amely már korábban is borzolta a kedélyeket), ezért az ellenzéki képviselők egy része elhagyta a termet, és a továbbiakban nem vett részt a közgyűlés munkájában.

KaposT.hu: Nem elég, ami van: még ingyenmunkára is kényszerítik a pedagógusokat a Zrínyi iskolában

A Zrínyi Ilona Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskoláról van szó, annak is az alsó tagozatáról. A Kapost.hu-hoz eljutott információk szerint az iskola vezetése utasította az itt tanítókat, hogy egy órával a hivatalos munkaidejükön túl is felügyeljenek az osztályukra, azonban ezt a plusz egy órát a KRÉTA rendszerben nem rögzíthetik. Ez viszont akár az illegális foglalkoztatás tényállását is kimerítheti – véli a lap.

Nyitókép: Átlátszó montázs

Megosztás