vidéki lapszemle

Fideszes belharcra utaló jelek Derecskén, „terrorizmus” Szegeden

Debreciner.hu: „Képviselő úr ígéretet tett a város jobboldali aktivistáinak” – Fideszes konfliktus a derecskei időközi választás kapcsán

A derecskei képviselő-testület többsége az információáramlás hiányára, a Bordán Szabolcs (Fidesz) polgármesterrel ellehetetlenült együttműködésre, közelebbről meg nem határozott korrupciógyanús ügyekre és a település jegyzőjének leváltására hivatkozva megszavazta önmaga feloszlatását – írja a Debreciner. Vitányi István országgyűlési képviselő (Fidesz) ennek kapcsán nyilatkozta, hogy Derecskén lelassult a fejlődés, ezért új embereket vonnak be a helyi vezetésbe. Bordán Szabolcs polgármester viszont nem tudja, milyen új emberekről van szó, és szerinte a településen sok fejlesztés megvalósult.

KecsUP.hu: Fordulat: A Kúria szerint is törvényt sértett a Kecskeméti Lapok a kampányban

A nagyrészt közpénzből működtetett Kecskeméti Lapok megsértette az esélyegyenlőség elvét az időközi választás kampányában azzal, hogy csak a Fidesz-KDNP jelöltjét mutatta be részletesen – írja a KecsUP.hu a Kúria (és a területi választási bizottság) határozatára hivatkozva. A Kecskeméti Lapokat eltiltották a további jogsértésektől, és előírták számukra, hogy a jogsértésről szóló határozatot közölje.

Szegeder.hu: Bartók Csaba szerint lehet terrorizmusnak is nevezni, ami a Fidesz-irodánál történt

Egy 28 éves férfi Molotov-koktélt dobott a szegedi Fidesz-irodába július 28-án hajnalban. A szegedi Fidesz elnöke, Bartók Csaba az Egyetem TV Napfel című műsorában az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, a Fidesz-irodánál történteket lehet akár terrorizmusnak is nevezni, mivel egy személy előre kitervelten ment be egy pártirodába robbantásra vagy gyújtogatásra alkalmas eszközökkel. Elismerte ugyanakkor: azt, hogy baloldali elkövetőről van-e szó, még nem lehet tudni, legfeljebb a nyomozás során vagy után derül ki, de lehet, hogy sose tudjuk meg – olvasható a Szegeder cikkében.

Nyugat.hu: „Már nemcsak kéri, hanem követeli” a Mi Hazánk a kormánytól a megszorítások visszavonását

Giczy József, a Mi Hazánk Mozgalom Vas megyei elnöke tartott sajtótájékoztatót Szombathelyen a NAV igazgatósági épülete előtt, ahol többek között elmondta, felszólították a kormányt, hogy vonják vissza a rezsicsökkentésre vonatkozó megszorító intézkedéseket, amelyek „kifejezetten családellenesek, hiszen nem veszik figyelembe, hányan élnek egy háztartásban, mekkora területet kell kifűteni”. Ha a feltételek nem teljesülnek, a Mi Hazánk országszerte tüntetéseket szervez majd: Szombathelyen is lesz egy demonstráció augusztus másodikán, mivel „várhatóan nem történik változás a kormány részéről” – idézte Giczyt a Nyugat.hu.

SzabadPécs.hu: „Lúdas Matyi” a megyeháza kapuján üzent: „nem akarunk a jobbágyaitok lenni”

Lúdas Matyi néven üzentek ismeretlenek a pécsi főtéren álló megyeháza kapuján. A papírokon az állt, hogy: „Ti lehet, hogy ispánosodni akartok, de mi nem akarunk a jobbágyaitok, lenni! JÖVÜNK!” A lap szerint szervezett, akár politikai párthoz vagy mozgalomhoz kötődő akcióról van szó, de további részletek egyelőre nem ismertek.

Nyitókép: Vitányi István országgyűlési képviselő (Fidesz) és Bordán Szabolcs polgármester (Fidesz) a kampányban. Fotó: Bordán Szabolcs Facebook-oldala

Megosztás