vidéki lapszemle

Áder horgászversenyt nyert, idegméreggel permetezhették a Tiszát tiszvirágzáskor, ihatatlan forrásvizek a Mecsekben

Debreciner.hu: Vízi élőlényeket súlyosan károsító idegméreggel permetezhették a Tiszát Tiszafürednél

Szendőfi Balázs zenész, természetfilmes június 23-án tette közzé a közösségi oldalán azt a fotót, amelyen az látható, hogy az éppen zajló tiszavirágzás idején ismeretlenek vélhetően deltametrinnel, egy olyan idegméreggel permeteztek közvetlenül a folyóra, amely amellett, hogy hatásos rovarölő szer, különösen nagy veszélyt jelent a vízi élővilágra. Egyelőre nem tudni, ki volt az elkövető – olvasható a cikkben.

Szegeder.hu: Áder János nyerte a szegedi Maty-éren rendezett magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját

Kilencedik alkalommal szervezték meg a magyar horgászat nagyköveteinek találkozóját Szegeden. A Maty-éren rendezett versenyt nagyköveti kategóriában Áder János korábbi köztársasági elnök nyerte 4450 grammal. Áder János később a Blikknek azt nyilatkozta, élete első egyéni győzelmét aratta, és nem hiányzik neki a köztársasági elnökség – idézte a lapot a Szegeder.

7300.hu: Ne igyunk a mecseki források vizéből – javasolja a kormányhivatal

A szakemberek 31 forrás vizét mintázzák Pécs környezetében, a Mecsekben. Legutóbb a közelgő Fishing on Orfű fesztivál miatt kifejezetten az Orfű környékén található források vizét ellenőrizték. A legfrissebb eredmények azt mutatják, hogy a most ellenőrzött forrásvizekben az egészségre veszélyes baktériumok száma a határérték többszöröse, ezért az orfűi források jelentős része fogyasztásra nem alkalmas – írja a 7300.hu

KaposT.hu: Sokkoló: kiugró, másfél milliárdos veszteséget mutatnak 2021-ben a beszámolók az önkormányzati cégeknél

A Kapos-T átnézte a cégadatbázisokban a Kapos Holding nyilvános bevételi-, illetve eredményadatait, amelyek a vállalkozások előző évi gazdálkodásáról árulkodnak. „Számunkra ez egy rakás igazán mellbevágó információval szolgált, többek közt azzal, hogy a Kapos Holding tagvállalatai összeadva nagyságrendileg 1.5 milliárdos mínusszal zárták 2021-et. És ilyen még nem volt” – mutat rá a lap.

Nyugat.hu: Dehogy az alakult ki, amire 32 évvel ezelőtt gondoltunk – mondta Kövér László a Nyugatnak adott interjújában

Kövér László egyik legnagyobb hiányérzete a rendszerváltással kapcsolatban az, hogy sem akkor, sem azóta nemhogy a nemzeti egység nem jött létre, hanem még az a minimális közös nevező sem, ami pedig szerinte a demokratikus működés alapfeltétele lenne. És nem elég a COVID-válság, a háború, de még olyan kihívásokkal is szembe kell nézni, amit a klímaváltozás vagy a genderőrület – nyiltakozta többet között a Nyugat.hu-nak Kövér.

Nyitókép: Áder János köztársasági elnök a Magyar Országos Horgász Szövetség (Mohosz) horgásznagyköveteinek VI. találkozóján és horgászversenyén a Matyi-éri víztározónál, Szeged közelében 2018. június 7-én (forrás: MTI/Koszticsák Szilárd

Megosztás