vidéki lapszemle

Megszűnő belgyógyászati ügyelet és szülészet Baranyában, fegyverrel való visszaélés a debreceni egyetemen

Debreciner.hu: Fegyverrel és lőszerrel való visszaélés történhetett a Debreceni Egyetemen

Bihari Máté, a Debreceni Egyetem Műszaki Kar Hallgatói Önkormányzat elnöke június 2-án a kari HÖK Facebook-oldalán tudatta a hallgatókkal, hogy Husi Géza dékán tájékoztatta őt: az elmúlt időszakban nőtt a fegyelmi vétségek száma, az esetek egy része pedig nem csupán szabálysértésnek, hanem bűncselekménynek számít. A lap részletek után érdeklődve megkereste a Debreceni Egyetem sajtóközpontját. Választ nem kaptak, de a levél a cikk megjelenése után eltűnt a Facebookról.

KaposT.hu: A nézés meg a járás: lakodalmas zenész lesz a Dél-Dunántúl fejlesztési kormánybiztosa

A KaposT cikke szerint Móring József Attila, akit – nem kis meglepetésre – nemrég a Navracsics-féle területfejlesztési minisztériumban Dél-Dunántúl fejlesztési kormánybiztosának neveztek ki, nemcsak zenész, de oligofrén gyógypedagógus és Újpest-vezérszurkoló is. Ez nyilván sokat segített neki abban, hogy szót értsen szavazóival, kérdés viszont, hogyan birkózik meg a feladattal: a Dél-Dunántúl ugyanis a legsúlyosabb lemaradásban lévő, a leggyengébb gazdasági adatokat produkáló régió – írja a lap.

SzabadPécs.hu: A fiókák elpusztultak, a varjúkolónia elmenekült az engedély nélküli ágazás miatt

Hatvan varjúfióka veszett oda, amikor a hoboli iskola udvarán lecsonkolták a fészkeket tartó platánfák ágait. A károkozás mértéke eléri a 3 millió forintot. Az intézmény állítja, nem tudott a fészkekről, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület viszont a természetvédelmi hatósághoz fordult az ügyben.

7300.hu: Válaszolt a Komlói Egészségcentrum a belgyógyászati ügyelet megszűnésével kapcsolatban

Június elsejétől megszűnt a belgyógyászati ügyelet Komlón. A belgyógyászati eseteket már csak munkaidőben látják el a komlói korházban: reggel nyolctól fél négyig fogadják a betegeket. Akik ezen az időszakon kívül szorulnak ellátásra, azoknak Pécsre kell menniük. A kórház által közzétett tájékoztató szerint „ellátási és szervezési okok miatt” került erre sor, a 7300.hu információ szerint nincs elég orvos a kórházban. A lap hozzátette, nagyjából ezzel egyidőben Mohácson „szakmaspecifikus koncentráció keretében” megszűnt a szülészet.

Nyugat.hu: Vas megyei politikusok is érintettek lehetnek egy milliárdos adócsalási ügyben

Üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntett miatt akcióztak a NAV nyomozói több őrző-védő cégnél, a gyanú szerint több milliárd forintnyi kárt okozhattak az államnak – írja a Privátkopó.hu-ra hivatkozva a Nyugat.hu. A lap szerint az egyik megnevezett cég, az eredetileg Szombathelyen alapított S-Group Közép-európai Zrt. azért is érdekes, mert az Opten szerint 2015 és 2019 között – a feltételezett bűncselekmények elkövetésekor – a cég igazgatóságában tag volt Orbán Péter volt országos és Vas megyei rendőrfőkapitány, Majthényi László, a Vas Megyei Közgyűlés jelenlegi fideszes elnöke, Marton Ferenc, a Vas Megyei Közgyűlés jelenlegi fideszes alelnöke és Szepesi Attila, Dunaújváros egykori fideszes alpolgármestere, 2019-től önkormányzati képviselője is.

Nyitókép: A komlói kórház épülete (forrás: 7300.hu/Schell Bence)

Megosztás