vidéki lapszemle

Senki nem akar vájártanuló lenni Komlón; újraburkolták a Szita-házakhoz vezető utat

7300.hu: Az ország függetlenségét várta tőlük Hoppál Péter, mégsem akar senki vájártanuló lenni

Nem jelentkeztek vájárnak, ipari gépésznek, női szabónak és asztalosnak sem az utóbbi években a komlói technikumba, ezért megszüntetik az ösztöndíjakat – számolt be a döntésről a 7300.hu. A helyi vájárképzés indulásakor tíz évvel ezelőtt Hoppál Péter úgy nyilatkozott, hogy „a leendő vájárok azzal, hogy szenet termelnek majd, a magyar állam függetlenségét is védik.” A nagy remények ellenére első évben 12-en kezdték meg tanulmányaikat, de a felük egy év után lemorzsolódott. A következő évben pedig mindössze négyen jelentkeztek, így a képzés már el sem indult.

Szegeder.hu: Lemondott Újszentiván polgármestere és alpolgármestere is

Lemondott a posztjáról Bodó Imre újszentiváni polgármester és Talpai János alpolgármester is – írja a Szegeder.hu. Bodó azt nyilatkozta, azért tette, mert október 1-től új munkahelye van, és akkortól már nem érne rá az átadás-átvétellel foglalkozni. Bodó Imre két éve lett polgármester Újszentivánon, ahol időközi választást kellett tartani, miután Putnik Lázár korábbi polgármestert gazdasági bűncselekmények miatt letartóztatták, a képviselő-testület pedig feloszlatta magát. Idén Putnik újra indult a polgármesteri székért és el is nyerte azt.

Kapos-t.hu: Na, mi volt az első dolga Szita Károlynak a választások után? Újraburkoltatta a saját házához vezető utat!

A Kapos-t.hu vette észre, hogy pótigényként vették be a kaposvári költségvetés 2024-es útfelújítási tervébe a „Nagyvárhy (sic!) köz útburkolat felújítását” hétmillió-négyszázhetvenegyezer forintért. A Cser városrész félreeső, egy nyomsávos (zsák)utcácskája kétszáz méter hosszú, s mindössze négy lakóingatlant köt be a város úthálózatába – ebből kettő a Kapos-t szerint a Szita családé. Az út teljesen jó állapotban volt, miközben sok más kaposvári útszakaszra ez nem mondható el. Valamiért mégis a polgármester családjának házaihoz vezető út lett felújítva – olvasható a cikkben.

Borsod24.hu: Pert nyert Hegedűs Andrea miskolci képviselő a Fidesszel szemben

Hegedűs Andrea, Miskolc országgyűlési képviselője pert nyert a Fidesszel szemben,  a bíróság jogerős döntésében felmentette őt a rágalmazás vétsége alól – értesült a Borsod24.hu. Hegedűs 4 éve önkormányzati képviselőként sajtótájékoztatót tartott, ahol egy olyan visszaélés gyanújáról számolt be, ami a Fidesz 2019-es önkormányzati kampányához kapcsolódott. Emiatt jelentették fel rágalmazásért. Az ítélet indoklása szerint, még ha a feljelentő sértőnek is találta a képviselő által közölteket, a sértő kifejezés önmagában információs értékkel bír. Mivel mindez a közügyek megvitatásával függ össze, a közlést a szólásszabadság legmagasabb szintű védelme illeti meg.

Nyugat.hu: Több mint százmillióért adott el egy műemléképületet az állam Szombathelyen

A Kőszegi utcában üresen álló házat árverésen értékesítette a Magyar Nemzeti Vagyonügynökség (MNV) – szúrta ki a Nyugat.hu. Először 145 millió 695 ezer forintért hirdették meg az épületet, majd 109 millió 271 ezer forintra csökkentették a kikiáltási árat. Az új árverés csak két napig tartott, és már eredményt is hirdettek. Azt, hogy ki veszi meg a műemléképületet, az MNV gyakorlata szerint csak akkor tudható meg, ha aláírták az adásvételi szerződést. Az ingatlan 525 négyzetméteres, azonnal költözhető, jó állapotú, közművekkel ellátott.

Nyitókép: Szita Károly, Kaposvár polgármestere. Fotó: Facebook

Megosztás

Nélküled nincsenek sztorik.

  • Átutalás
  • PayPal
  • Így is támogathatsz

Támogasd a munkánkat banki átutalással. Az adományokat az Átlátszónet Alapítvány számlájára utalhatod. Az utalás közleményébe írd: „Adomány”, köszönjük!

  • Belföld
  • Külföld

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

Bankszámlaszám: 12011265-01425189-00100001
Bank neve: Raiffeisen Bank

Számlatulajdonos: Átlátszónet Alapítvány
1084 Budapest, Déri Miksa utca 10.

IBAN (EUR): HU36120112650142518900400002
IBAN (USD): HU36120112650142518900500009
SWIFT: UBRTHUHB
Bank neve és címe: Raiffeisen Bank
(H-1133 Budapest, Váci út 116-118.)

Támogasd a munkánkat az Átlátszónet Alapítványnak küldött PayPal adománnyal! Köszönjük.

Havi 5400 Ft Havi 3600 Ft Havi 1800 Ft Egyszeri PayPal támogatás
  • ikon

    Bankkártyával az AdjukÖssze.hu oldalon

    Ha van bankkártyád, akkor pár kattintással gyorsan tudsz rendszeres vagy egyszeri támogatást beállítani nekünk az adjukossze.hu oldalán.

  • ikon

    Postai befizetéssel

    Postai befizetéssel is tudsz minket támogatni, amihez „sárga csekket” küldünk. Add meg a postacímedet, és már repül is a csekk.

  • ikon

    Havi előfizetés a Patreonon

    Néző, Szurkoló, B-közép és VIP-páholy kategóriás Átlátszó-előfizetések között válogathatsz a Patreonon.

  • ikon

    Benevity rendszerén keresztül

    Bárhol is dolgozol a világban, ha a munkáltatód lehetőséget ad arra, hogy adott összeget felajánlj egy nonprofit szervezetnek, akkor ne feledd, a Benevity-n keresztül az Átlátszónet Alapítvány is ajánlható.

  • ikon

    SZJA 1% felajánlásával

    Ha az 1 százalékodat az Átlátszó céljaira, projektjeire kívánod felajánlani, a személyi jövedelemadó bevallásodban az Átlátszónet Alapítvány adószámát tüntesd fel: 18516641-1-42