Heti lapszemle

Születésnapi szentmise Orbán Viktornak, 580 milliárd Tiborcz Istvánéknak

Telex: Idén is lesz mise Orbán Viktorért Budapesten a születésnapján

Szentmisét tartanak Orbán Viktorért pénteken 17 órától a Budapest-Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templomban, a Március 15. téren, derül ki a templom hirdetményéből. Ez a tizenkettedik alkalom, hogy szentmisével és imádsággal köszöntik a születésnapján a miniszterelnököt, aki ma 61 éves. A két évvel ezelőtti misére a lap munkatársai elmentek, akkor azt mondta a pap, hogy „Orbán Viktor Isten ajándéka, aki fáklyaként jeleníti meg a világ világosságát”.

444: Szijjártó Péter felesége 525 milliós osztalékot vett ki honlap és telefonszám nélküli cégéből

Továbbra sincs se honlapja, sem nyilvános elérhetősége a Szijjártó Péter külügyminiszter feleségének tulajdonában álló Interior Design Kft.-nek, mégis igazi sikertörténetről árulkodnak az éves beszámolók. Ezt a trendet a 2023-as évről készült jelentés sem töri meg, sőt. Hat alkalmazottjával tovább sikerült növelni az árbevételt, 1,5 milliárd forintról 1,7 milliárdra. A cég 2019-es indulása óta minden évben jelentős összegeket vett ki Szijjártó felesége a cégből, így bő 4 év alatt összesen 1,6 milliárd forinttal gazdagodott.

Válasz Online: Itt az elmúlt 35 év legnagyobb ingatlanmutyija: a kormány 580 milliárdot fizet titokban Tiborczéknak

Egy egész metróvonal kijött volna abból a legalább 580 milliárd forintból, amit a kabinet titokban kifizet három – épp fejlesztés alatt álló – „kis” kormányzati negyedért a beruházási stop idején. E projektek egyike a Hadházy Ákos által kiszúrt zuglói városközpont, de a lap értesülése szerint a Dürer Park és a Kopaszi-gát irodai tömbjeinek felvásárlására szintén előszerződést kötött az Orbán Viktor fémjelezte magyar állam. Annak ellenére is, hogy utóbbi két ingatlannál az eladói oldal főalakja maga Tiborcz István, a miniszterelnök veje – a családi jelleghez tehát kétség sem férhet.

Hvg.hu: A Pénzügyminisztérium sorosozással, gyurcsányozással kéri ki magának, hogy baj lenne a költségvetés átláthatóságával

Rossz módszertan, baloldali NGO, Soros, Gyurcsány – reagált a PM a tavalyi költségvetés átláthatóságát lepontozó nemzetközi jelentésre. Az érdemi kritikákra a tárca nem adott választ, és a jelentés elkészítésében sem vett részt annak idején, pedig lehetősége lett volna rá. A 100 pontos skálán mindössze 22 pontot ért el a 2023-as magyar költségvetés – a „megfelelő” szint 61 pont lenne, a globális átlag 45 pont, korábban Magyarország is ezen a szinten tartózkodott. A 22 ponttal hazánk a tágabban értelmezett régióban utolsó, az egy hellyel előttünk álló Ukrajna 38 pontot ért el.

RTL: 800 venezuelai menekült szerepel az I. kerület választói jegyzékében, egy 77 férőhelyes idősek otthonába vannak bejelentve

Több mint 800 ember van bejelentve a Máltai Szeretetszolgálat 77 férőhelyes Idősek otthonába az I. kerületben. Többségük venezuelai menekült. Ezt a választási névjegyzékben vette észre a Párbeszéd, akik szerint mindez a választások eredményét is befolyásolhatja. A kerület fideszes polgármesterjelöltje szerint csak a menekültek elleni uszításról van szó.

Címlapkép: Orbán Viktor miniszterelnök és veje, Tiborcz István 2013-ban (fotó: Orbán Viktor/Facebook)

Megosztás