Heti lapszemle

Házkutatások az ellenzéknél, milliárdos profit Mészáros gabonacégeinél

444: Házkutatást tartott Karácsony Gergely stábjánál a NAV és a titkosszolgálat

Karácsony Gergely jogi főtanácsadójánál, ügyvédjénél és több másik hozzá köthető személynél tartott házkutatást a Nemzeti Adó- és Vámhivatal, ezt a főpolgármester írta meg a Facebook-oldalán. Karácsony szerint „a Rogán Antal vezette Nemzetbiztonsági Szakszolgálat” az ügyvéd számítógépéről az elmúlt tizennégy évből – tehát az új Orbán-kormány időszakából – származó magánokiratokat, magánjogi ügyletek-, ellenzéki pártoknak végzett szakértői- és jogi tevékenységek dokumentumait, információszabadsági perek és strasbourgi eljárások anyagait másolta le– annak ellenére, hogy azokat elvileg ügyvédi titok védi.

24.hu: Mészáros Lőrinc 100 milliárdot elnyelő gabonafeldolgozói elkezdték termelni a profitot

Mészáros Lőrinc korábban jobbára veszteségeket halmozó gabonafeldolgozó cégei tavaly már nyereséget hoztak. A Viresol és a Kall Ingredients együtt bő ötmilliárd forint profitot termelt – igaz, a két cégnek juttatott közpénzes támogatások ennek sokszorosát, összesen 23,5 milliárd forintot tettek ki, nem beszélve a beruházáshoz nyújtott tízmilliárdokról. A tulajdonosok úgy döntöttek, hogy a profitot nem fizetik ki osztalékként, hanem az eredménytartalékba teszik – derül ki a cégbíróságnak leadott közgyűlési határozatból. A búzafeldolgozó Mészáros Lőrinc felcsúti dollármilliárdos érdekeltsége, tőzsdei óriáscége, az Opus Global Nyrt. révén.

Népszava: Egy hónap alatt a duplájára nőtt a tankerületek adóssága, a legtöbbel a kölcseys tanárokat kirúgó Marosi Beatrixé tartozik

A februári 1,6 milliárd forintról márciusra több mint duplájára, mintegy 3,5 milliárd forintra nőtt a tankerületi központok lejárt tartozásállománya – derült ki a Magyar Államkincstár adataiból. Emelkedett az adósságokkal küzdő központok száma is: amíg februárban 20, márciusban már a 60-ból 32 tankerületnek voltak tartozásai, közülük 14 tankerületi központ adóssága haladta meg a 100 millió forintot. A legtöbb tartozással továbbra is a nemrég korrupciós botrányba keveredett Belső-Pesti Tankerületi Központ rendelkezett, adóssága a februári 336 millió forintról márciusra 449 millió forintra nőtt.

Telex: Rendőröket küldött ránk a TEK, hogy Szijjártó elmenekülhessen a kérdéseink elől

Csütörtök este Kalocsán tartott lakossági fórumot Szijjártó Péter. Az eseményt nyilvánosan hirdették meg a helyi médiában, viszont miután a lap munkatársai odaértek, úgy döntöttek, mégsem sajtónyilvános a dolog. A telexesek a parkolóban várták a külügyminisztert, viszont amikor megérkezett, a rendőrség műveleti területté nyilvánította azt a pár négyzetmétert, ahol Szijjártó az autójához sétált, az újságírókat pedig igazoltatni kezdték.

Magyar Narancs: „Kampányházkutatás” volt a DK újpesti jelöltjénél

Házkutatás zajlott kedden reggel hattól Trippon Norbert újpesti alpolgármesternél, aki a Demokratikus Koalíció, a Jobbik, az LMP, a Momentum és az MSZP polgármesterjelöltje. Erről maga Trippon számolt be kedden a Facebookon, azzal a megjegyzéssel, hogy „így működik a Fidesz hatalmi gépezete”,  mivel olyan ügyben tartottak nála házkutatást, amelyben tanúként, gyanúsítottként nem szerepel, őellene nem zajlik NAV-nyomozás.

Címlapkép: Rendőrautók (fotó: BRFK/Facebook)

Megosztás