Heti lapszemle

Tudott a külügy az orosz kibertámadásokról, Kocsis Máté szabályozná a kommentelőket

444: Belső dokumentumok bizonyítják, hogy a magyar külügy tudott az orosz kibertámadásokról – amiket két éve még kampányhazugságnak neveztek

Két éve derült ki, hogy Vlagyimir Putyin hekkerei megtámadták a magyar külügy informatikai hálózatát. A külügyminisztérium és több kormánypárti politikus egyszerűen letagadta, hogy ez megtörtént volna, „kampányhazugságnak” minősítette az erről szóló információt. A lap által most bemutatott dokumentumok bizonyítják, hogy Oroszország katonai és polgári titkosszolgálatai széles körű kibertámadást hajtottak végre a magyar külügy rendszerei ellen, és nemzetbiztonsági szempontból felbecsülhetetlen értékű adatokat lophattak a külügy gépeiről.

24.hu: Mészáros Lőrinc már 1000 milliárdnál tart, Tiborcz István is belépett a 100 milliárdosok közé

A Szakonyi Péter szerkesztette 100 leggazdagabb című, ma megjelent kiadvány gazdaglistáját a felcsúti Orbán-bizalmas, Mészáros Lőrinc immár 990 milliárd forinttal vezeti, a becslések szerint egyetlen év alatt 50 százalékkal növelte vagyonát. Majdnem teljesítette ezt a miniszterelnök veje, Tiborcz István is. Akadt, aki náluk is jobban szerepelt: dupláztak Schmidt Máriáék és az állami propagandát közvetítő kommunikációs cégcsoport tulaja is.

Hvg.hu: Kocsis Máté államilag hallgattatna el bizonyos kommentelőket

Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője a szlovák miniszterelnök, Robert Fico elleni merénylet másnapján az InfoRádió stúdiójában arról beszélt, hogy tenni kell valamit a gyűlöletkeltés ellen. Hangsúlyozta, hogy a törvény erejénél fogva kell fellépni az emberi méltóságot sértő és életellenes kommentek ellen. Példaként a cseh szabályozásra utalt, szerinte az ugyanis tartalmazza, hogy bűncselekményt követ el, aki bűncselekmény elkövetését helyesli az interneten. Kocsis szerint az internetes hangnem, ahogy az emberek egymáshoz viszonyulnak, elért arra a kritikus pontra, ahol az államnak be kell avatkoznia.

Telex: A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke visszautasította a Szuverenitásvédelmi Hivatal kérését, hogy ügyvédek tevékenységéről adjanak tájékoztatást

A Magyar Ügyvédi Kamara elnöke a jogszabályokra hivatkozva elutasította a Szuverenitásvédelmi Hivatal megkeresését, hogy a köztestület bizonyos ügyekben tájékoztassa a Hivatalt az ügyvédek tevékenységéről – derül ki a Magyar Ügyvédi Kamara hírleveléből. Lánczi Tamás, az idén létrehozott Szuverenitásvédelmi Hivatal elnöke áprilisban levélben kereste meg a Magyar Ügyvédi Kamarát, hogy a Hivatal és a Magyar Ügyvédi Kamara között megállapodás jöjjön létre, de elutasították a kérését.

Magyar Hang: Orbán Viktor is ott lesz a Békemeneten

Orbán Viktor miniszterelnök is ott lesz a CÖF által júniusra tervezett, »Magyarország maradjon a béke szigete!« mottójú Békemeneten – ezt a Fidesz kommunikációs igazgatója jelentette be az ATV reggeli műsorában a Magyar Hang munkatársának kérdésére. Menczer Tamás azt egyelőre nem tudta megmondani, hogy a kormányfő felszólal-e, amennyiben pedig igen, akkor kik lesznek még a szónokok, indoklása szerint ugyanis nem ő a szervezője a rendezvénynek.

Címlapkép: Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata által közreadott képen Szergej Lavrov orosz külügyminiszter (j) Szijjártó Péter magyar külügyminisztert fogadja Moszkvában 2022. július 21-én. (fotó: MTI/EPA/Az orosz külügyminisztérium sajtószolgálata)

Megosztás