vidéki lapszemle

Vitályos Eszter az új kormányszóvivő; egy fél rendezvény árát spórolták meg Komlón

7300.hu: Ezért vakoskodtunk: a megtakarítás felét el is viheti az idei Bányásznapok

Két éve, 2022. december 2-án kezdték el lekapcsolni Komló közvilágításának egy részét. Az önkormányzat döntése szerint minden második oszlopon, összesen 1203 helyen szűnt meg a világítás. Most, hogy elkezdték visszakapcsolni a lámpákat, a 7300.hu rákérdezett, hogy 2022 decembere és 2024 márciusa között mennyit sikerült spórolnia a városnak (a kikapcsolás és a visszakapcsolás költségét is beleszámolva). Kiderült, hogy a teljes várható megtakarítás mindössze 26,6 millió forint. A lap viszonyításképp rámutatott: a tervek szerint idén ennek az összegnek a felét, 13 millió forintot fizetnek ki a Bányásznapok megszervezésére egy vállalkozónak.

Nyugat.hu: „Szombathely nem maradhat Haladás nélkül!” – hangzott el a városi közgyűlésen

A csapat márciusban megint nem tudott bért fizetni, a fennálló szállítói és köztartozások pedig veszélyeztetik a 2024/2025 évi licenckérelemben előírt alapfeltételek teljesítését is, ami a klub ellehetetlenüléséhez, majd megszűnéséhez vezethet – mutat rá a Nyugat.hu. A csapat helyzetét Czeglédy Csaba képviselő hozta elő a városi közgyűlésen. Mint mondta, ha a csapat március 31-ig nem tudja rendezni az ügyeit a licensz (játékjog) negszerzése érdekében, akkor az önkormányzatnak kell összeállítania megoldási javaslatokat.

Debreciner.hu: 133 másodpercenként szavazták meg az előterjesztéseket Debrecen közgyűlésében

Március 28-án délelőtt a Kölcsey Központban ülésezett Debrecen közgyűlése. Húsz előterjesztést tárgyaltak, ebből 19-et nyilvánosan. Az ülést mindössze egy óra alatt lezavarták a képviselők, a nyilvános előterjesztéseket 42 percig tárgyalták. Ez azt jelenti, hogy átlagosan kevesebb mint 133 másodperc alatt jutottak túl egy javaslat megvitatásán és a megszavazásán – számolta ki a Debreciner. Habár a gyorsan lezavart ülés végén az ellenzéki képviselők is bármilyen témában kérdezhették volna Papp László polgármestert, senki sem élt a lehetőséggel – 2 hónappal és 10 nappal az önkormányzati választás előtt – emlékeztet a lap.

Szegeder.hu: Letették a szegedi Rheinmetall-üzem alapkövét, jövőre indul a gyártás

Letették a Rheinmetall hibridüzemének alapkövét Szegeden a Science Parkban – számolt be a Szegeder. A 85 ezer négyzetméteres területen első körben 15 ezer négyzetméteres gyár épül. Az üzembe helyezést 2025 végére tervezik, és 300 munkahelyet hoznak létre. A Rheinmetall Európa ötödik legnagyobb fegyvergyártója, széles választékban gyárt páncélozott harcjárműveket és személyszállítókat, mind kerekes, mind lánctalpas változatban. Szegeden járműgyártás nem folyik majd, viszont kutatás-fejlesztési tevékenység igen.

Enyugat.hu: Hivatalos: Vitályos Eszter az új kormányszóvivő

Vitályos egy Facebook-posztban jelentette be a hírt. Az enyugat.hu szerint a politikus a bejegyzésében azt is írta, ezzel miniszterhelyettesi megbízatása véget ért a Kulturális és Innovációs Minisztériumban, a helyére pedig Zsigó Róbert érkezik. Az ő kinevezését szintén aláírta a köztársasági elnök. Hangsúlyozta, kormányszóvivőként is marad a Pilis-Dunakanyar országgyűlési képviselője.

Nyitókép: Vitályos Eszter és Orbán Viktor 2022 márciusában. Fotó: Facebook

Megosztás