vidéki lapszemle

Orbán oligarchái elől menekül a Spar-csoport; folytatódhat a sztrájk Kecskeméten

Debreciner.hu: „Forradalmi helyzet van” – Az Osztrák Császársághoz hasonlította az Európai Uniót Papp László, Debrecen polgármestere

Március 15-én délelőtt a Kossuth téren tartotta ünnepi megemlékezését Debrecen önkormányzata, ahol Papp László (Fidesz) polgármester párhuzamot vont az Osztrák Császárság és az Európai Unió közé. Szerinte ugyanis mindkettő birodalmi fenyegetést jelent. »Nem túlzok, ha azt mondom, hogy ma 2024-ben 1848-49-hez hasonló forradalmi helyzet van« (…) A »régi rend urai« a hatalmuk féltése miatt nyúlnak a birodalmi megoldásokhoz, korlátozzák az államok szuverenitását, nem tűrik az eltérő véleményeket. »A sokszínűség zászlaja alatt globális monokultúra épül« – idézte a politikus szavait a Debreciner.

Kecsup.hu: Hosszabb, több részleget érintő sztrájk lehet a Mercedes-gyárban, ha nem haladnak a bértárgyalások

Hiába kísérelhették meg a sztrájktörést, így is több mint 100 dolgozó függesztette fel két órára a munkáját a kecskeméti Mercedes-gyár prés-, fényező- és összeszerelő üzemében március 13-án délután – írta meg a KecsUP.hu. A figyelmeztető sztrájkra azért került sor, mert az érdekképviseleteknek és a vezetőségnek október óta nem sikerült megegyeznie a 2024-es bérek mértékéről. Hogy mikor folytatódik a bértárgyalás, az egyelőre bizonytalan. A figyelmeztető sztrájk után ugyanis a Vasas sztrájkbizottsága egyelőre az ügyvezetéstől nem kapott visszajelzést.

enyugat.hu: Az osztrák Spar-csoport Orbán Viktor oligarchái elől menekül

Svájcba menekítette magyarországi vagyona egy részét az osztrák tulajdonú Spar üzletlánc, amely azt állítja: így védekeznek az ellen, hogy Orbán Viktor oligarchái megszerezzék a magyar piacon második legerősebb élelmiszerkereskedelmi céget – számolt be a hírről az enyugat.hu az economx.hu-ra hivatkozva. A Spar vezetője szerint Orbán Viktor magyar miniszterelnök különadókkal és árbefagyasztással »zaklatja« a nagy élelmiszerláncokat, ezért feljelentést tett az Európai Bizottságnál, másrészt átszervezték a Spar magyarországi működését, hogy így védjék a céget »Orbán karmaitól«.

Szegeder.hu: Újabb 160 millió forinttal támogatja a homokhátsági mezőőröket a kormány

Mintegy 160 millió forinttal támogatja a kormány a Homokhátság déli részének településein a mezőőri szolgálatok működését – közölte Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester szerdán a Csongrád-Csanád vármegyei kisvárosban. A fideszes politikus szerint a térség csaknem tíz esztendeje migrációs nyomás alatt éli mindennapjait, emiatt a mezőőri szolgálat »az itt élők élet- és vagyonbiztonsága szempontjából nélkülözhetetlenné vált«. A feladataik közé tartozik például az embercsempészek által hátrahagyott gépjárművek regisztrációja is – írja a Szegeder.

Nyugat.hu: A szombathelyi önkormányzat közleménye a Haladás helyzetével kapcsolatban

Kritikussá vált a helyzet a Haladásnál, miután nem érkezett meg a klub számára a decemberben átutalt 800 millió forint. A hír megjelenése után László Győző sportért felelős alpolgármester közleményben tudtatta, hogy az önkormányzat – felelős kisebbségi tulajdonosként és a Haladás elkötelezett támogatójaként – az idei költségvetésében meghatározott 40 millió forint támogatási összeget a lehető leghamarabb biztosítani fogja.

Nyitókép: Orbán Viktor. Fotó: Orbán Viktor Facebook-oldala

Megosztás