vidéki lapszemle

Polgármester lenne Győzike; megszüntették a CATL-gyár katasztrófavédelmi eljárását

Debreciner.hu: Megszüntették a CATL debreceni akkumulátorgyárának katasztrófavédelmi eljárását a kínai cég kérésére

A Hajdú-Bihar Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a január 31-én véglegessé vált végzésében a kínai cég kérésére megszüntette a debreceni CATL-akkumulátorgyár katasztrófavédelmi engedélyezési eljárását – tudta meg a Debreciner. A végzés szerint, mivel több mint egy év telt el a legutóbbi biztonsági jelentés elfogadása óta, a katasztrófavédelem nyilatkozattételre hívta fel a céget, hogy fenntartják-e a korábbi kérelmüket és az eredetileg benyújtott, majd kiegészített biztonsági jelentést. A CATL a nyilatkozatában jelezte, nem tartják fenn a kérelmüket, és kérték a hatóságot az eljárás megszüntetésére. Mivel az üzemnek jelenleg nincs katasztrófavédelmi engedélye, Schiffer András és a Mikepércsi Anyák szerint le kellene állítani a debreceni CATL-akkumulátorgyár építését.

Nyugat.hu: Győzike polgármester-jelölt lesz egy nógrádi faluban

Interjút adott a napokban Gáspár Győző, alias Győzike. A beszélgetésben többek között elhangzott, hogy egy nógrádi faluban fog elindulni, ahol „most már tuti, ezer százalék”, hogy nem lesz ellenjelöltje, és ahol állítása szerint a jelenlegi polgármester eddig azzal foglalkozott, hogy szétlopja a falut. Az interjúban azonban nem nevezte meg a települést – írja a Nyugat.hu a HVG-re hivatkozva.

KecsUP.hu: Tízmilliókkal csökkent a kecskeméti civileknek szóló önkormányzati támogatások mértéke

Jelentősen csökkent a kecskeméti civileknek szóló önkormányzati támogatás mértéke az elmúlt években, amit a választási évre hivatkozva a kormánypárti többségű városi közgyűlés januártól úgy emelt meg, hogy eközben elvonta az egyéni választókerületek támogatását. Az erről szóló határozatot Szamler László fideszes politikus javaslatára fogadta el a városi közgyűlés – olvasható a KecsUP.hu cikkében.

Szol24.hu: Huszonhat éve koptatja a padot a parlamentben, de a vagyonnyilatkozata üres papírlapokból áll – ki lehet az?

Napvilágot láttak az országgyűlési képviselők tavalyi vagyoni helyzetét bemutató vagyonnyilatkozatok. „Mindenki kitöltötte így vagy úgy az összesen 16 oldalas nyilatkozatot, kirívó eset a szolnoki Balla György, aki egy mindössze nagyjából 90 betűből és számból álló „bevallást” adott be” – fogalmazott a Szol24.hu. A fideszes képviselő állítása szerint semmilyen ingatlannal, gépjárművel nem rendelkezik, hiába 2 millió 630 ezer forint a fizetése, csak egy 10 milliós kincstárjegyet birtokol.

Szegeder.hu: Botka: Az egyházmegye kétszer elküldött bennünket a francba

„Minden lehetséges jogi eszközt meg fogunk ragadni, hogy megvédjük a szegedi erdőt, amit a püspök azért akar kivágni, hogy focipályákat alakítson ott ki” – írja a Szegeder Botka László Facebook-posztjára hivatkozva. A szegedi polgármester szerint az egyházmegye „kétszer elküldte őket a francba”, amikor az önkormányzat alternatívaként javasolt egy közeli 3,3 hektáros helyszínt. Az egyházmegye azzal indokolta a fakivágás szükségességét, hogy máshogy nem férne el a beruházás.

Nyitókép: Bohár Dániel, Gáspár Győző és Deák Dániel a Fidesz kongresszusán 2023 novemberében. Fotó: Gáspár Győző Facebook-oldala

Megosztás