vidéki lapszemle

Erkölcsi bizonyítványhoz kötné a Jobbik a választhatóságot; megcsapolták Kópháza számláját

E-nyugat.hu: Több mint százmillió tűnt el Kópháza önkormányzatának számlájáról

Rendkívüli testületi ülésen, zárt ajtók mögött ülésezett a napokban Kópháza képviselő-testülete, miután az önkormányzat számlájáról eltűnt valamivel több mint százmillió forint. Grubits Ferenc polgármester az enyugat.hu-nak a nyomozás érdekeire való tekintettel nem árult el részleteket, de a portál úgy tudja, az eltűnt pénz mintegy fele megtérült, a bank biztosítási rendszerének köszönhetően. A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság a kérdéses ügyben csalás bűntette miatt folytat eljárást.

Debreciner.hu: Eddig összesen hét akkumulátoripari beruházást jelentettek be Debrecenben, de több is lehet még

„CATL, Eve Power, EcoPro BM, Semcorp, Halms, Inpark és BMW – ezek már biztosan érkeznek vagy már itt is vannak. A NingBo ZhenYu gyárépítéséről hírt adott ugyan a sajtó, de hivatalosan még nem erősítették meg a beruházást. Kínai cégek uralják az egyre nagyobbra duzzadó debreceni akkumulátoripart” – írja a Debreciner.

Szegeder.hu: Novák Katalin a Dóm tornyában, tüntetők százai lent az utcán

Demonstrációt tartottak a Szeged-Csanádi Egyházmegye Püspöki Hivatala előtt január 20-án. A szegedi Momentum és az aHang közös tiltakozásának apropója az volt, hogy az egyházmegye kivágná a városban a püspöki stadion mellett található hathektáros véderdő jelentős részét, hogy oda katolikus iskolát építsen. Amikor kiderült, hogy Novák Katalin is a városban van, méghozzá a szomszédos Dóm téren, néhányan megpróbáltak beszélni az ügyben a köztársasági elnökkel, de nem jártak sikerrel.

Nyugat.hu: Jobbik: Csak erkölcsi bizonyítvánnyal lehessen jelöltként indulni a választásokon

„Választhatóság büntetlen előélethez való kötéséről” nyújtott be határozati javaslatot az Országgyűlésnek a szombathelyi Balassa Péter országgyűlési képviselő (Jobbik) – vette észre a Nyugat.hu. A képviselő az indoklásban azt írja, miközben több állami tisztség, munkakör betöltéséhez szükség van a büntetlen előélet erkölcsi bizonyítvány általi igazolására, addig a legfontosabb népképviseleti szervekben enélkül is szerepet lehet betölteni. Azaz a jelenlegi szabályok szerint a választásokon akár büntetett előéletű személy is választható.

Veszprémkukac.hu: CSOLNOKY-KÓRHÁZ – Nem kaptak fizetést a takarítók (sem)

A Veszprém megyei Csolnoky Ferenc Kórházban tavaly december 15-én felmondtak 110 kórházi takarítónak, továbbá a műszaki munkavállalók egy részének. Tulajdonképpen „kiszervezték” őket a B+N Referencia Zrt.-nek, ami nem lenne akkor baj, ha megkapták volna járandóságaikat. A felmondási idő 2024. január 15-én lejárt, a dolgozók jogosan várták a január 1-je és 15. közötti felmentési időszakra járó munkabérüket, illetve a régi dolgozók a végkielégítést. Ezt a mai napig nem kapták meg – olvasható a lap cikkében.

Nyitókép: Kövér László, az Országgyűlés titkos szavazással megválasztott elnöke esküt tesz az Országgyűlés alakuló ülésén a Parlamentben 2022. május 2-án. A patkó első sorában Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Orbán Viktor miniszterelnök (középen, b-j). MTI/Illyés Tibor

Megosztás