vidéki lapszemle

„Megtorpant a válság” Komló határában; mégsem lesz lazacfarm Zalaegerszegen

Nyugat.hu: Nem lesz lazac nagyhatalom Magyarország – megbukott a nagyreményű beruházás

A Nyugat.hu Hadházy Ákos független parlamenti képviselő információira hivatkozva azt írja, hogy a 2,9 milliárdot, amit EU-s támogatásból egy „innovatív lazacfarmra” kapott egy vállalkozó, visszaadta. Sőt, a cég a kiszemelt telket sem vette meg a várostól. Az eredeti terv az volt, hogy fémtartályokban tenyésztenek évi ezer tonna lazacot exportra Zalaegerszegen. A pénzt végül azért fizették vissza, mert a kicsúsztak volna a támogatáshoz kapcsolódó elszámolási határidőből.

7300.hu: Hoppál szerint 2023 nagyon nehéz év volt, kivéve Komlón

„Termelési riporttal nyitotta az évet a város fideszes polgármestere és országgyűlési képviselője. Polics József és Hoppál Péter egy sajtótájékoztatón sorolta fel, mi minden valósult meg az elmúlt évben Komlón.” Bár a két politikus szerint „megtorpant a válság a város határában”, valójában Komlón többek között megszűnt a vasúti személyszállítás; egyet kivéve bezárt az összes posta; utcarészek maradtak sötétek, mert nem kapcsolták vissza a közvilágítást mindenhol; hivatalosan megszűnt a gyermekorvosi ügyelet; és nem készült el az edzőcsarnok sem Szilvásban – emlékeztet a 7300.hu

Debreciner.hu: Hat fideszes képviselő 2019 óta még egyszer sem szólalt meg a debreceni közgyűlésben

A Debreciner 9 közgyűlésről készült, több ezer oldalnyi jegyzőkönyvet nézett át, ami alapján többek között arra jutott, hogy a 32 képviselőből hat kormánypárti önkormányzati képviselő 2019 óta még egyszer sem szólalt meg. Tavaly a legtöbbször (44-szer) Madarasi István (MSZP) kért szót.

SzabadPécs.hu: Nem lesz többé kistelepülési polgármester Alpár György, de beveheti a Fidesz baranyai fellegvárát

Nem indul el ismét Drávaszerdahely polgármesteri címéért Alpár György, aki 2006 óta az ormánsági falu vezetője, és egyben az ország egyik leghíresebb kistelepülési polgármestere. Helyette Harkányban próbál szerencsét. A városban korábban családi vállalkozást is vezetett a politikus – írja a Szabad Pécs.

Szol24.hu: Százmilliós nagyságrendű beruházást jelentene a Volán nem működő utastájékoztatóinak kicserélése

A Szolnokon több hete nem működő, a buszmegállókba telepített elektronikus utastájékoztatás újraindításának pénzügyi akadályai vannak – derült ki a válaszból, amit a helyi Volán vállalattól kapott a Szol24.hu. A több mint 15 éve telepített rendszer teljesen elavult, az elromlott készülékekhez nem lehet alkatrészeket beszerezni, az eszközök cseréje azonban olyan százmilliós tételt jelentene, amelyről a közlekedési társaság a város pénzügyi hozzájárulása nélkül nem dönthet, hiszen amúgy is milliárdokkal tartozik a megyeszékhely a cégnek.

Nyitókép: Hoppál Péter Komlón. Fotó: A politikus Facebook-oldala

Megosztás