vidéki lapszemle

Kamuprofilok ostromolják az egyik vidéki lap csoportját; rossz a levegő Kaposváron

Debreciner.hu: Elsietett a debreceni alpolgármester, amikor megkérdeztük, mikor hallgatják meg a helyieket az újabb akkugyárral kapcsolatban

A „Fény Felé Esélycentrum bővítése és korszerűsítése” című, európai uniós támogatással megvalósított projekt zárórendezvényről tudósított a Debreciner újságírója. Itt próbált meg kérdést feltenni Balázs Ákos alpolgármesternek, aki azonban válaszadás helyett azt mondta, hogy faültetésre siet, majd elviharzott. A Debreciner szerint ugyanakkor a kérdésük előtt a politikus semmi jelét nem adta annak, hogy gyors távozásra készül, mivel épp előtte nyilatkozott az önkormányzati televíziónak.

SzabadPécs.hu: Fema: Elsősorban nem a pénzért, hanem az igazságért perelték be a kis üzletek egykori bérlői a német tulajdonost

2013-ban tűz ütött ki a pécsi Fema áruházban, amelyet a többségi tulajdonos ezután lebontott. Furcsa mód azonban nem a saját részén fogott hozzá a bontáshoz, hanem a sérülésmentes kisboltok passzázsán. A boltok gazdái ez ellen tiltakoztak, ám csak átmenetileg értek el eredményt, és 2016-ban tehetetlenül kellett végignézniük, hogy a bontóbrigádok letarolják üzleteiket. Kilenc üzlet gazdája nem nyugodott bele a fájó vagyonvesztésbe, és 2016 végén kártérítési pert indítottak a német többségi tulajdonos ellen. A közelmúltban született egy jogerős közbenső ítélet, amely kimondta, hogy a kártérítési igény megalapozott – írja a SzabadPécs.hu.

Nyugat.hu: Újabb gyermektábort zártak be nemrég Vas megyében

A Nyugat.hu szerint aláírásgyűjtést indított a Kerekerdő Alapítvány a felsőcsatári Gyermektábor megmentésért, közben adománygyűjtés is indult. A tábor tulajdonosa, a szombathelyi önkormányzat, illetve a működtető Agora Művelődési és Médiaközpont műszaki okokra hivatkozva zárta be a tábort még 2021-ben, mert úgy ítélték meg, hogy mostani állapotában már nem lenne biztonságos a táboroztatás. Most vizsgálják a felújítás lehetőségét.

7300.hu: Elárasztanak minket a kamuprofilok

„Az utóbbi pár hónapban felfigyeltünk rá, hogy egyre több álprofil szeretne belépni a zárt Facebook-csoportunkba. Hogy ki hozhatta létre ezeket a fiókokat és mi ezzel a célja, egyelőre nem tudni” – írja a 7300.hu. A lap ugyanakkor rámutatott: a Political Capital vizsgálata szerint sok hamis profil főleg kormányzati propagandát oszt meg helyi csoportokba beépülve.

KaposT: Megjött a tél, továbbra is borzalmas levegőminőségre számíthatunk Kaposváron!

Ha beköszönt a hideg idő, megsokszorozódik a kaposvári levegő szállópor-tartalma. Az emberi egészségre káros szennyezés első számú kibocsátója a korszerűtlen egyedi fűtések tömege, amely főleg a családi házas övezetekben jellemző. „De ne higgye senki, hogy a szennyezés megáll a városrészek határainál: a városban elhelyezett műszerek jól mutatják, hogy egész Kaposvárt érintő problémáról van szó. Ehhez képest az évek óta az „egészségváros” lózunggal kampányoló Szita Károly a legutóbbi közgyűlésen képviselői kérdésre azt válaszolta, hogy nem szokta figyelemmel kísérni a légszennyezettségi adatokat, „ezeket a marhaságokat” – olvasható a KaposT cikkében.

A nyitókép illusztráció. Forrá: pixabay.com

Megosztás